vineri, 26 noiembrie 2021

Amateur (2018)

Gen: Sport, Drama

Distributie: Michael Rainey Jr., Tekola Cornetet, Hanna Longo, Walter Anaruk, Sharon Leal

Regizor: Ryan Koo [aflat la primul lungmetraj]

Nota Gealapa: 6.60

Un viitor star al baschetului se luptă cu viața personală în urmărirea visului său.

Povestile sportive cred ca au mereu un avantaj fata de majoritatea celorlalte filme. Oamenii adora sa vada pe cineva care reuseste prin munca asidua sa ajunga in cele din urma la succes, fie pentru ca se pot identifica usor facand o analogie cu propria viata, fie pentru ca le da o urma de speranta ca succesul urmeaza sa vina daca continua sa se straduiasca, iar daca povestea respectiva mai este si bazata pe fapte reale, atunci este cu atat mai agreabila. nu este cazul unei povesti reale in Amateur, dar in afara de acest aspect filmul urmeaza firul narativ clasic al acestor filme sportive. Chiar daca nu are pre multe lucruri care sa il dfierentieze de multime, din motivele amintite de sus pot spune ca mia placut destul de mult. Din primele minute stiam la ce sa ma astept si am primit exact acele lucruri, dar in acest caz este vorba d eo previzibilitate placuta.

In afara de Josh Charles, distirbutia nu propune prea multe figuri recognoscibile, cel putin nu in rolurile cheie si chiar daca cei prezenti au facut o treaba decenta, prezenta unor actori mai relevanti ar fi ajutat putin filmul. Mi-ar fi placut sa vad o interpretare ceva mai acatarii, care sa sara in evidenta si sa fure cumva lumina reflectoarelor, dar aceasta nu a existat. A parut ca a existat ceva chimie intre protagonisti si au lucrat bine impreuna, nu s-au pus in valoare suficient unul pe celalalt, astfel ca la acest capitol filmul nu prea exceleaza.

Filmul incearca sa faca lumina asupra unor probleme si sa transmita anumite mesaje despre cum functioneaza sistemul sportului profesionist in State, dar are si teme secundare mai umane, despre adaptarea in societate a copiilor care au anumite probleme care ii impiedica sa se integreze uneori. Cred insa ca ambele subiecte au fost abordate destul de superficial pentru a avea cu adevrat impact, dar intentia buna exista. Ultimele 30 de minute din film par destul de nerealiste si cred ca trag in jos filmul si fac spectatorii mai putin receptivi la ce are de transmis filmul, dar per total experienta oferita de Amateur este una placuta, asa ca nu ocoliti acest film daca va apare in sugestii pe undeva.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!