miercuri, 3 noiembrie 2021

Louise-Michel (2008)

Gen: Comedie

Distributie: Yolande Moreau, Bouli Lanners, Benoît Poelvoorde, Albert Dupontel, Joseph Dahan

Regizor: Benoît Delépine [a mai regizat: Delete History(2020), I Feel Good(2018), Saint Amour(2016), Groland le gros métrage(2015), Near Death Experience(2014)]

Buget: 2.200.000 $
Incasari: 5.016.430 $

Premii:
- Audience Award - Best Film, Amiens International Film Festival, 2008
- Best Screenplay, San Sebastián International Film Festival, 2008
- Special Jury Prize -
World Cinema - Dramatic, Sundance Film Festival, 2009

Nota Gealapa: 6.60

Ce e de facut când muncitorii unei fabrici sunt disponibilizați peste noapte? Louise are o idee originală: de ce să nu facă o cheta pentru a angaja un asasin și pentru a-l lichida pe fostul lor șef? Ideea a fost apreciată, așa că Louise pleacă în căutarea omului potrivit dar, din păcate, dă peste Michel, un specialist în securitate dubios.

De cele mai multe ori, cinematografia frantuzeasca, chiar daca are un stil propriu inconfundabil, nu se remarca neaparat cu ceva, dar cand si cand cate un film iese cu adevrat din comun, fie ca este excelent, fie ca este extrem de grafic, fie ca este foarte ciudat. Louise-Michel se incadreaza in aceasta ultima categorie si este atat de ciudat, ca pana la final nu m-am putut obisnui pe deplin cu personajele. Scenaristii s-au straduit din rasputeri sa nu cumva sa ne prezinte un personaj normal la cap si au reusit. Fiecare are dubiosenia lui si sunt greu de tolerat. Cinematografia propune si reuseste sa transmita o atmosfera sumbra, care nu este intunecata, dar este extrem de austera, iar coloana sonora o completeaza perfect. Per total, nu vorbim de un film deosebit de bun, dar este un film care se remarca prin personajele si actiunile ciudate si care mai este si cat de cat amuzant.

Distributia este una decenta pentru Franta. Nu cunosc eu toti actorii industriei repsective, dar m-am obisnuit cu cativa, iar daca Albert Dupontel este unul dintre actori, fara a avea rol principal, pot sa imi fac o idee si despre relevanta celorlalti. Nu pot sa spun ca am vazut interpretari magistrale din partea cuiva, dar mi-a placut ca toti si-au acceptat personajele asa cum au fost ele si au reusit sa le faca credibile, atat cat s-a putut. Sunt actori experimentati care au stiut sa se pune reciproc in valoare, iar per total calitatea prestatiilor lor este una buna.

Este o tragi-comedie care nu pierde timpul si te face sa intelegi de la inceput ca urmeaza sa vezi un film putin bolnav. Ritmul este unul bun pe intreaga durata a filmului, iar finalul este unul coerent, doar ca in anumite momente pe drumul pana la deznodamant cliseele sunt in calitate destul de mare. Nu este nici suficient de amuzant si nici suficient de ciudat ca sa il recomand, dar nu este nici de ocolit daca va pica in maini. Macar daca nu va place nu va va incarca memoria prea mult, pentru ca nu pare deloc memorabil si probabil il veti uita rapid.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!