marți, 9 noiembrie 2021

The Tangle (2019)

Gen: Mister, SF

Distributie: Joshua Bitton, Christopher Soren Kelly, Jessica Graham, Nicole da Silva, Anil Kumar

Regizor: Christopher Soren Kelly [aflat la primul lungmetraj]

Filmul a obtinut 6 premii, printre care:
- Jury Prize - Best SciFi Film, Buffalo Dreams Fantastic Film Festival, 2019
- Jury Prize - Best Actor (Christopher Soren Kelly), Buffalo Dreams Fantastic Film Festival, 2019
- Jury Prize - Best Actress (Jessica Graham), Buffalo Dreams Fantastic Film Festival, 2019
- Jury Prize - Best Screenplay, Buffalo Dreams Fantastic Film Festival, 2019
- Best Actor - Feature Film (Christopher Soren Kelly), GenreBlast Film Festival, 2019

Nota Gealapa: 3.65

Intr-un viitor apropiat în care Tangle conectează pe toată lumea la orice prin intermediul hard disk-urilor din creier, un grup de agenți guvernamentali încearcă să protejeze omenirea din camere tehnologice ascunse, camere pe care Tangle nu le poate accesa.

Nu inteleg de ce producatorii care vor sa faca filme pe bani putini ar alege sa faca unul cu un viitor distopic pe care nu ni-l pot prezenta. S-au facut atatea mega-productii desfasurate intr-un asemenea decor si care au impresionat de-a lungul vremii, incat e greu sa propui publicului un asemenea cadru pe care din lipsa de fonduri sa nu il poti arata si doars a ni-l povestesti putin si noi sa ni-l imaginam. Daca voiam sa imi imaginez citeam o carte. Acest film ar fi fost fix a fel si daca actiunea se desfasura in antichitate, pentru ca este doar povestea unei crime si a unei investigatii care se bazeaza doar pe presupuneri si discutii, iar majoritatea filmului se intampla intr-o singura camera. Nici macar crima in sine si felul in care se ajunge la vinovat nu este mare lucru si aceasta banalitate si lipsa de dinamism chiar m-a plictisit.

Distributia este si ea una mediocra, iar cand unor actori mediocri le dai un scenariu de asemenea mediocru mi se pare total nerealist sa speri ca se va intampla ceva deosebit. Si interpretarile protagonistilor, de fapt ale tuturor celor opt actori care formeaza distributia, sunt lipsite total de orice scanteie de emotie sau interes, contribuin din plin la efectul de sedativ natural pe care il are acest film. Uneori astfel de filme reusesc sa scoata la iveala un talent neexploatat si pot produce cate un nume care arata potential si acre ulterior sa se lanseze cu adevrat, dar in acest film nu este cazul de asa ceva. Prestatiile actorilor au fost totusi in mediocritatea lor peste nivelul general al filmului.

Aceasta povestea mi se pare mult prea pretentioasa entru ce este de fapt si anume un amestec confuz intre  o poveste misterioasa si romantica, dar care are si o crima, dar aduce in discutie si nanotehnologia, care ne prezinta poezii pseudo-intelectuale, intr-un stil de intergare care aminteste de Sam Spade, o femeie cu caul intr-un glob care arata foarte dubios si care ne prezinta o tehnologie avansata care isi schimba modul in care functioneaza de fiecare data cand se contrazice cu povestea. Multe fite si multa aroganta care nu au de fapt nimic la baza si fac doar ca acest film sa fie foarte usor de displacut.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!