luni, 25 ianuarie 2021

The Prey (2011)

Titlu original: La proie

Gen: Actiune, Crima

Distributie: Albert Dupontel, Alice Taglioni, Stéphane Debac, Sergi López, Natacha Régnier

Regizor: Eric Valette [a mai regizat: Le serpent aux mille coupures(2017), Super Hybrid(2010), State Affairs(2009), One Missed Call(2008), Maléfique(2002)]

Buget: 9.700.000 €
Incasari: 3.102.666 $

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 58/100

Spargatorul de bănci Franck Adrien execută o pedeapsă cu închisoarea după ce a jefuit o bancă națională. Înainte de a fi prins a reușit să ascundă banii, dar acum nu doar polițiștii caută banii. Colegul său de celulă este Jean-Louis Maurel, un presupus violator / molestator de copii care își revendică nevinovăția. Când instanța îl consideră pe Maurel nevinovat, acesta promite să aibă grijă de familia lui Franck când va ieși afară. Dar într-o zi, un bărbat numit Manuel Carrega îi spune lui Franck că Maurel este un suspect de criminal în serie și că familia lui Franck este în pericol. Franck scapă din închisoare, iar ofițerul de poliție Claire Linné și echipa ei încep urmărirea.

Pauza de la Hollywood a fost una inspirata de aceasta data, pentru ca acest film frantuzesc a avut mai de toate. A avut si suspans, si tensiune si vreo doua rasturnari de situatie foarte reusite. A avut insa si destule momente moarte ceea ce l-a facut sa para mai lung de cat a fost de fapt. E un film european, deci scenele de actiune nu sunt atat de impresionante ca cele de peste ocean, chiar daca exista o scena de lupta care te tine cu gura cascata, dar lipsa tehnologiei si a unui buget urias sunt compensate intr-o buna masura de dialoguri bune si o poveste coerenta si cursiva.

Nu sunt la curent cu toate numele relevante ale cinematografiei franceze, asa ca nu toti membrii distributiei imi sunt familiari, dar majoritatea sunt actori experimentati si asta se vede in modul in care colaboreaza intre ei si in interpretarile naturale si credibile pe care le-au oferit. Da, au existat si cateva rateuri in special din partea feminina a distributiei, dar aceste scapari nu au influentat decisiv calitatea generala a presatiilor artistice. E drept ca nici nu pot sa remarc neaparat pe cineva care m-a impresionat, dar nu este neaparat genul de film in care un actor sa isi etaleze ostentativ abilitatile.

Chiar daca a fost filmat in State, au reusit sa gaseasca cele mai frantuzesti locatii din America. Daca nu as ficitit acest detaliu, as fi putut sa jur ca si peisajele si cladirile sunt din Franta. Este un film distractiv, destul de violent, cu mai multa logica decat filmele de acest gen produse peste ocean, care in ciuda unor mici momente de apatie nu este deloc plictisitor, asa ca il recomand cu incredere, in special publicului masculin, chiar daca il veti uita in doua zile. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!