sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Masters of Horror (2005-2007)

Gen: Horror

Numar sezoane: 2 (26 episoade)

Distributie: Karen Elizabeth Austin, J. Winston Carroll, Miho Ninagawa, Anthony Harrison, Diego Martinez-Tau

Filmul a obtinut 8 premii, printre care:
- Outstanding Original Main Title Theme Music, Primetime Emmy Awards, 2006
- Saturn Award - Best DVD Television Release, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2007
- Saturn Award - Best Television Presentation, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2006
- Chainsaw Award - Killer Television, Fangoria Chainsaw Awards, 2006
- Best DVD Extras, Satellite Awards, 2007

Nota Gealapa: 7.65
Metascore: 73/100

Anchor Bay a adunat unii dintre cei mai mari scriitori și regizori de filme de groază pentru a vă aduce seria antologica, Masters of Horror. Pentru prima dată, cele mai importante nume ale genului horror și-au unit forțele pentru aceasta serie compusă din treisprezece filme de o oră în fiecare sezon.

Acesta este un serial scurt, distractiv, nu neaparat memorabils au iesit din comun, dar original, interesant, amuzant uneori si suficient de interesant incat sa merite atentie. Nici un episod nu are legatura cu celalalt, astfel incat nu este genul acela de serial care sa te tina treaz noptile. Fiecare episod este o alta poveste, marea lor majoritate foarte interesante si cateva dintre ele puse in scena foarte bine. Pentru un serial horror, are cam putin momente cu adevarat infricosatoare, chiar daca exista si ele, dar compenseaza cu momentele scarboase, revoltatoare si mai incearca sa compenseze cu prezenta nuditatii in absolut fiecare episod. Uneori eforturile de a justifica aceasta nuditate sunt de-a dreptul amuzante.

Este un serial din 2005, deci nu chiar atat de vechi, dar cand il vezi ai impresia ca este facut in anii '90. Nu stiu daca senzatia asta apare din cauza calitatii efectelor, sau a modului in care este filmat, dar pare un serial mult mai vechi de cat este de fapt. In plus, la primele episoade am avut o puternica senzatie de deja-vu, ceea ce ma face sa cred ca la un moment dat a ajuns pe micile ecrane si pe la noi si le-am mai vazut, pentru ca povestile din fiecare episod sunt atat de originale, incat nu au cum sa fie toate imprumutate din alte parti.

Faptul ca nici un episod nu are legatura cu altul si este o poveste de sine statatoare, are un efect negativ asupra distributiei. Nu are personaje de acre sa te atasezi si cu care sa empatizezi, sau fete cu acre sa te obisnuiesti. Asta este si motivul pentru care acest serial ofera foarte rar posibilitatea de a vedea la lucru actori cat de cat cunoscuti, marea majoritate fiind vorba de cvasi-anonimi, unii dintre ei de o calitate indoielnica. De altfel, interpretare este uneori cea care te scoate din unele povesti si nu mai are rost sa spun ca este imposibil sa remarci vreo prestatie actoriceasca.

Ce m-a atras la acest film este ca fiecare episod este regizat de altcineva, toti regizori dedicati genului horror, unii nume importante precum John Carpenter, sau Dario Argento, dar si unii mai putini cunoscuti. Rezultatul este unul mixt, ins ensul in care majoritatea intrigilor sunt foarte interesante, unele chiar credibile, dar sunt trase in jos de multe ori de scenariu si de o interpretare indoielnica. In orice caz, daca sunteti fani ai genului horror, atunci cred ca acest film merita atentia voastra si mai spun doar ca daca ar fi existat un al treilea sezon, as fi vrut sa il vad.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!