sâmbătă, 30 ianuarie 2021

My King (2015)

Titlu original: Mon roi

Gen: Drama, Dragoste

Distributie: Vincent Cassel, Emmanuelle Bercot, Louis Garrel, Isild Le Besco, Chrystèle Saint Louis Augustin

Regizor: Maïwenn [a mai regizat: DNA(2020), Polisse(2011), All About Actresses(2009), Pardonnez-moi(2006)]

Buget: 10.600.000 $
Incasari: 8.003.331 $

Premii:
- Best Actress (Emmanuelle Bercot), Cannes Film Festival, 2015

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 68/100

Tony este internata intr-un centru de recuperare, in urma unui accident de ski grav. Dependenta de stafful medical si medicamente, își ia timp să-și amintească tumultuoasa poveste de dragoste pe care a trăit-o alături de Georgio.

Francezii nu au fost niciodata pudici in filmele lor si nu s-au sfiit de nuditate in toate formele, fie ca a fost vorba de persoane atragatoare sau nu si nici My King nu face exceptie. Ar trebui totusi sa invete sa faca si ei o selectie cat de cat a acestor scene, pentru ca m-as fi putut lipsi de unele momente de nuditate din filmul asta. Trecand peste acest aspect, avem in fata un film destul de bun, cu o poveste de dragoste foarte interesanta si palpitanta. Ar fi putut fi spusa si direct, nu in acest mod comemorativ in care ne este expusa, dar nu este un detaliu care sa deranjeze, dar prelungeste filmul cu cel putin 20 de minute. 

Cei doi protagonisti sunt Vincent Cassel, unul din cele mai importante nume ale cinematografiei franceze contemporane si Emmanuelle Bercot, un nume nu atat de cunoscut, dar fara indoiala o actrita experimentata, care a reusit cu prestatia ei din acest film sa il eclipseze putin pe mult mai cunoscutul ei coleg de platou reusind sa smulga chiar si un premiu de la Cannes pentru interpretarea ei. Si interpretarile din rolurile secundare au fost suficient de bune pentru a pastra mirajul filmului si chiar daca nu au avut un timp de ecran prea mare, fiecare interventie a personajelor secundare a fost una oportuna.

Stilul regizoral al lui Maïwenn se recunoaste usor in acest film si ea este motivul pentru care o poveste de dragoste acre poate nu are nimic special fata de altele, este scoasa in evidenta si potentata la maxim. Maïwenn are obiceiul de a-si ancora filmele in realitate si de a oferi dialoguri sincere, reale si credibile, exact lucrurile de care avem parte si in My King. Chiar daca spre deosebire de alte filme ale ei ataca un subiect care pentru ea poate parea banal si anume dragostea, o face in stilul ei frust, concentrandu-se pe abuzul psihologic care poate aparea constient sau nu intre doi oameni care se iubesc, aspect acre face aceasta poveste de dragoste mai interesanta decat ar fi trebuit sa fie. Este un film bun de vazut in cuplu; un fel de ghid "asa nu".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!