duminică, 31 ianuarie 2021

The Last Dance (2020)

Gen: Documentar

Numar episoade: 10

Distributie: Phil Jackson, Michael Jordan, David Aldridge, Scottie Pippen, Steve Kerr

Filmul a obtinut 6 premii, printre care:
- Outstanding Documentary or Nonfiction Series, Primetime Emmy Awards, 2020
- Best Documentary, AAFCA TV Honors, 2020
- Outstanding TV Documentary or Special, Black Reel Awards for Television, 2020
- Best Reality or Non-Fiction Program, Online Film & Television Association, 2020
- Best Direction of a Variety, Reality or Non-Fiction Program, Online Film & Television Association, 2020

Nota Gealapa: 8.90
Metascore: 90/100

Istoria creșterii echipei de baschet Chicago Bulls din anii 1990, condusa de Michael Jordan, cel care a pus bazele uneia dintre cele mai notabile dinastii din istoria sportului.

Am vazut aceasta serie fix cand a aparut, dar am asteptat putin inainte sa scriu despre ea, asteptand sa se linisteasca putin apele, pentru a a produs ceva rumoare si lumea se aprinde foarte usor cand e vorba de sport si de idoli. Da, este un documentar subiectiv si da, nimic nu a aparut fara acordul lui Michael Jordan, dar chiar si asa The Last Dance este senzational din mai multe puncte de vedere. Odata pentru ca ne intoarce in timp intr-o epoca de aur a NBA-ului, cand jocul era mai barbatesc decat acum si cerd eu si mai spectaculos. Apoi, ne permite sa intram putin in mintea unui om pentru care cuvintele sunt prea putine pentru a exprima ce a insemnat el pentru acest sport si pentru a evidentia ambitia, talentul si realizarile sale.

Pe langa un Michael Jordan mai descoperit ca nicioata, avem ocazia sa ii vedem vorbind despre caracterul si mentalitatea sa pe fosti colegi si adversari ai acestuia, unii care l-au indragit, altii acre l-au detestat, dar care cu otii l-au respectat. Michael Jordan este genul de personalitate pe care fie o admiri fie o detesti si nu prea exista cale de mijloc, iar spiritul sau competitiv exagerat si mentinut pana in ziua de azi este pur si simplu fascinant. Felul sau de a gandi si de a actiona te va face cu siguranta sa ai o parere proasta despre tine si despre momentele in care ai ales in viata ta calea usoara si te va face sa iti amintesti toate oportunitatile pe care le-ai ratat.

Chiar daca am prins ultima parte a carierei lui Michael jordan la o varsta la care eram capabil sa ii inteleg geniul si sa ma bucur de el, acest documentar mi-a dat pentur o clipa senzatia ca nu stiu cum urmeaza sa se termine si sa stau intr-un suspans asemanator celui de la serialele clasice. Este o serie foarte bine pusa la punct, care ne poarta in timp pana la anii de facultate ai protagonistului si ne aduce cu pasi marunti pana la ultimul sezon al lui Michael la Chicago Bulls, scotand in evidenta obstacolele care au trebuit depasite pentru obtinerea fiecarui trofeu, dar si greutatile din viata personala a acestuia. Foarte multe lucruri nu sunt de spus, asa ca mai spun doar ca fie ca sunteti sau nu fani Michael Jordan, fie ca va place sau nu baschetul, acest film trebuie vazut neaparat, pentru ca este o lectie de viata inainte de toate si poate motiva pe oricine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!