sâmbătă, 2 ianuarie 2021

Supernatural (2005-2020)

Gen: Fantastic, Horror, Drama

Numar sezoane: 15 (327 episoade)

Distributie: Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Misha Collins, Mark Sheppard

Filmul a obtinut 37 de premii, printre care:
- Best Hairstyling in a Dramatic Series, Leo Awards, 2016
- Best Guest Performance by a Female in a Dramatic Series (Briana Buckmaster), Leo Awards, 2015
- Best Visual Effects in a Dramatic Series, Leo Awards, 2014
- Best Visual Effects in a Dramatic Series, Leo Awards, 2011
- Favorite Network Sci-Fi/Fantasy TV Show, People's Choice Awards, SUA 2017

Nota Gealapa: 8.85
Metascore: 60/100

Doi frati calca pe urmele tatalui lor, devenind vanatori care lupta cu fiinte supranaturale de toate felurile, ca monstri, demoni sau zei care misuna pe pamant.

Vorbim de inca un serial mult prea lung si in care se intampla prea multe lucruri pentru a le putea cuprinde aici. Supernatural a fost gandit pentru cinci sezoane, dar succesul urias a facut ca proiectul sa continue timp de 15. Realist, ar fi trebuit sa se termine dupa 8, pentru ca in acest timp se cam spusesera deja toate povestile supranaturale care exista si au fost scosi la lumina toti monstri din toate mitologiile lumii. Din acest moment s-au inventat tot felul de universuri paralele si alte manevre dubioase pentru a readuce pe ecran personaje indragite care disparusera din film .Chiar si in aceste conditii, a reusit sa nu devina penibil si chiar daca nu a mai fost la acelasi nivel ca in primele sezoaJane, a ramas in continuare un serial de foarte buna calitate, plus ca daca ajungi pana in acest punct, esti cumva investit in totalitate si simti o obligatie morala de a fi alaturi de cele doua personaje principale pana la final.

In ciuda temei serialului, din punct de vedere vizual efectele nu m-au dat pe spate, dar au fost decente si atmosfera sumbra am simtit-o din primul pana in ultimul episod. De fapt, tensiunea este uneri atat de intensa incat producatorii ne ofera din cand in cand cate o pauza cu cateva episoade mai degraba umoristice, dar foarte bine facute, cu glume excelente. Toate incercarile de spin-off de la acest serial au fost sortite esecului si ma bucur cumva, pentru ca ar fi fost prea mult sa urmeze imediat o copie a serialului la fel de lunga si complexa. Finalul nu a fost facut de scenaristul care s-a ocupat de marea majoritate a episoadelor si asta se simte pentru ca ar fi fost mult mai intunecat. Cred ca acest final este unul mai degraba de compromis, pentru a impacheta repede lucrurile si a impaca cea mai mare parte a publicului, dar si pentru a inchide posibilitatile ca povestea sa mai continue.

Cele mai cunoscute nume din distributie le gasim in rolurile secundare. Cei doi protagonisti nu aveau cariere neaparat remarcabile pana sa faca parte din proiect si au crescut, s-au maturizat si au devenit cunoscuti odata cu acesta si cred ca de abia de acum incolo vom vedea carierele lor explodand. Timp de peste 300 de episoade am vazut prestatii constant bune din partea lor si atat Jared Padalecki cat si Jensen Ackles au avut o chimie foarte buna si au reusit s se faca foarte indragiti. Nu as neglija totusi si rolurile secundare unde am avut ocazia sa vad multe prestatii excelente care au contribuit si ele din plin la reusita serialului. Misha Collins, Mike Sheppard sau Jim Beaver, toti au avut momentele lor de stralucire.

Nisa monstrilor si a miturilor populare a fost identificata si pusa in valoare foarte bine de acest serial, iar acest aspect a fost unul dintre cele importante care au asigurat succesul filmului. Cel putin pentru primele opt sezoane, in ciuda subiectelor din alta lume, modul in care au fost scrise episoadele a facut ca personajele sa fie foarte credibile, in special cele doua personaje principale care au fost dezvoltate in permanenta, foarte diferit unul de celalalt desi erau frati,a jungand foarte complex fiecare in parte si facandu-mi mie misiunea de a-mi alege un preferat aproape imposibila. Cred ca cele mai bune seriale de acest gen sunt cele care acum te tin pe marginea patului tensionat, iar in minutul urmator te fac sa razi in hohote cu o ironie sau o remarca amuzanta, iar Supernatural face asta de multe ori. Cred ca acest serial merita din plin sa fie vazut, chiar daca este putin mai lung decat ar trebui sa fie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!