vineri, 29 ianuarie 2021

The Endless (2017)

Gen: Horror

Distributie: Aaron Moorhead, Justin Benson, Callie Hernandez, Tate Ellington, Shane Brady

Regizor: Justin Benson [a mai regizat: Synchronic(2019), Spring(2014), V/H/S Viral(2014), Resolution(2012)]

Incasari: 965.425 $

Premii:
- Bucheon Choice Award - Best feature Film, Bucheon International Fantastic Film Festival, 2017
- Festival Award, Frightening Ass Film Festival, 2017
-
Imaging the Future Award, Neuchȃtel International Fantastic Film Festival, 2017
-
International Critic's Award, Neuchȃtel International Fantastic Film Festival, 2017
- Special Citation, San Francisco Film Critics Circle, 2018

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 80/100

Dupa ce in copilarie au scapat de un cult OZN mortal, doi frati acum adulti, cauta raspunsuri dupa aparitia unei casete video vechi , care ii face sa se intoarca unde a inceput totul.

Trebuie spus inca de la inceput ca The Endless este genul de film care pare facut mia degraba pentru critici decat pentru publicul larg. Ia o intriga interesanta si o pune in scena in cel mai neatragator mod cu putinta, intr-un ritm inutil de lent, concentrandu-se pe detaliile cele mai putin interesante ale povestii. Chiar si asa, a reusit sa creeze suficienta tensiune incat sa imi mentina interesul crescut pana la final, iar pe parcurs a avut destule momente surprinzatoare care au facut filmul destul de agreabil incat sa il transforme intr-o experienta per total placuta si una din placerile mele vinovate cand vine vorba de filme,

Distributia nu deconspira nici ea potentialul pe care il are filmul, pentru ca nu contine nume care sa te faca sa alegi un film doar pentru ca le vezi pe afis. In schimb, interpretarile au fost destul de bune si credibile incat sa nu strice povestea, mai ales ca avand pe mana un astfel de subiect, orice greseala poate afecta decisiv credibilitatea intregii povesti. Nu exista vreun remarcat, a carui interpretare sa te bantuie dupa ce se termina filmul, dar nici nu era cazul ca cineva sa incerce sa epateze, astfel ca acest gen de prestatii care trec neobservate sunt binevenite intr-un asemenea film, dar i ciuda unor personaje destul de nereusite si antipatice, cei doi protagonisti reusesc in cele din urma sa atraga atentia asupra lor si sa formeze un duo reusit.

Cred ca principala problema a filmului este ca pleaca de la un concept pretentios, pus in scena cu un buget redus, lucru care de obicei inseamna o reteta pentru esec, numai ca de aceasta data acest esec a fost impiedicat, macar partial. In schimb, cel mai mare avantaj este ca te face sa te intrebi in permanenta ce urmeaza si cum se termina, pentru ca nu se da de gol aproape in nici un moment. Nu prea am cum sa dau detalii din film, fara sa fie un spoiler, dar pot sa spun ca este un film putin diferit, interesant, pe care indraznescs a il recomand.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!