sâmbătă, 9 ianuarie 2021

The Gathering Storm (2002)

Gen: Drama, Biografic, Istoric

Distributie: Albert Finney, Vanessa Redgrave, Jim Broadbent, Linus Roache, Lena Headey

Regizor: Richard Loncraine [a mai regizat: Finding Your Feet(2017), 5 Flights Up(2014), The Special Relationship(2010), My One and Only(2009), Firewall(2006)]

Buget: 12.000.000 $

Filmul a obtinut 21 de premii, printre care:
- Best Miniseries or Motion Picture Made for Television, Golden Globes, SUA 2003
- Best Performance by an Actor in a Miniseries or a Motion Picture Made for Television (Albert Finney), Golden Globes, SUA 2003
- Outstanding Lead Actor in a Miniseries or a Movie (Albert Finney), Primetime Emmy Awards, 2002
 - Outstanding Made for Television Movie, Primetime Emmy Awards, 2002
- Outstanding Writing for a Miniseries, Movie or a Dramatic Special, Primetime Emmy Awards, 2002

Nota Gealapa: 7.45

Pustia lui Winston Churchill cu ani înainte de cel de-al doilea război mondial, când numai el putea vedea amenințarea pe care Adolf Hitler și o Germanie rearmată o reprezentau pentru Europa.

Nu imi aduc aminte sa fi vazut un film despre Winston Churchill care sa fi fost slab si am vazut cateva. Ori e personajul in sine, ori grija pe care o au cei care il abordeaza, cert este ca daca subiectul unui film este aceasta figura importanta a istoriei, sansele sunt sa fie un film bun. Esti si cazul acestuia, chiar daca vorbim de un film de televiziune. Acest aspect aproape ca nici nu s-a simtit, iar bucatica din viata lui Churchill care ne-a fost prezentata a fost pusa in scena excelent si a creat tensiune din plin. Nu este un film cu briz-brizuri. Este simplu, dar are un scenariu bun, cu dialoguri interesante care creeaza suspans.

Distributia nu este nici ea rea deloc, si are in componenta actori experimentati, exact genul de catori de care avea nevoie un astfel de film. Albert Finney si-a asumat personajul foarte bine si a fost foarte credibil in pielea acestuia, dar a fost ajutat din plin si de Vanessa Redgrave sau Lena Headey. Experienta acestora i-a ajutat sa dea credibilitate filmului si colaborarea dintre ei a fost foarte buna, fiecare facand exact cat a trebuit fara sa incerce sa se dea in spectacol in mod inutil.

Cred ca acest film poate fi un exemplu despre cum ar treui abordate si facute filmele de televiziune. Fimlul ne ofera umor, ticalosie, putere si o asemanare foarte buna a personajului principal cu personalitatea istorica intruchipata. Adaptat in mare parte chiar dupa scrierile lui Winston Churchill, filmul transpune excelent in scena atmosfera intunecata si nesigura a anilor dinaintea celui de-al doilea razboi mondial. Poate fi de asemenea si o lectie despre perseverenta si este cu siguranta un film pe care il recomand oricui are chef de un film serios.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!