joi, 1 iulie 2021

Something Wicked (2014)

Gen: Mister

Distributie: Shantel VanSanten, Brittany Murphy, Julian Morris, James Patrick Stuart, John Robinson

Regizor: Darin Scott [a mai regizat: Tales from the Hood 3(2020), American Nightmares(2018), Tales from the Hood 2(2018), Deep Blue Sea 2(2018), A Housekeeper's Revenge(2016)]

Buget: 3.000.000 $

Nota Gealapa: 5.90

În timp ce un tânăr cuplu își face planuri de nuntă, secretele groaznice din trecutul lor se intalnesc cu forțe sinistre ale prezentului, pentru a se asigura că acești proaspăt căsătoriți nu vor trăi „fericiți pana la adanci batraneti”.

Chiar daca nu vorbim de un film foarte original, putem spune ca Something Wicked  si-a atins scopurile. Este un film de categoria B destul de reusit. Devine previzibil destul de repede, dar are cateva rasturnari de situatie interesante, are de asemenea cateva scene brutale si grafice si pune spectatorul intr-o cumpana morala. Nu am reusit sa empatizez cu vreun personaj, dar am dispretuit cateva, deci si aceasta misiune este pe jumatate realizata. Nu debordeaza de tehnologie, dar are o scriitura decenta si este suficient de agreabil incat sa nu devina plictisitor. Mi-as fo dorit totusi sa ma faca macar sa tresar odata, ca sa nu mia vorbesc de teama cu adevarat.

Brittany murphy si James Patrick Stuart sunt cele mai recognoscibile nume din distributie, dar nici unul nu a avut un rol principal, chiar daca personajele lor au fost destul de importante. Prestatia lui Brittany murphy a fost chiar bunicica si cred ca a fost poate cea mai naturala si credibila dintre toate, chiar daca si protagonista Shantel VanSanten a avut o prestatie surprinzator de buna. James Patrick Stuart insa, a oferit o interpretare banala si fada, fara sare si piper, chiar daca personajul i-ar fi permis sa faca mai mult. Per total, cu bune si cu rele, si interpretarile se incadreaza in nota generala a filmului.

Acest film trebuie scutit de hate, fie si numai pentru faptul ca este ultimul film al lui Brittany Murphy inainte de moartea neasteptata si misterioasa, din pricina unei pneumonii ajuatte de anemie si abuz de pastile. Chiar si ignorand acest aspect, cred ca acest film merita apreciat pentru simplitate si onestitate si nu are de ce sa fie hulit, pentru ca nu pretinde in nici un moment ca este mai bun decat este in realitate. Creeaza suficienta tensiune si ofera destule lucruri incat poate duce in carca lejer o seara de film fara pretentii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!