joi, 15 iulie 2021

Project Power (2020)

Gen: Actiune, SF, Crima

Distributie: Jamie Foxx, Joseph Gordon-Levitt, Dominique Fishback, Rodrigo Santoro, Courtney B. Vance

Regizor: Henry Joost [a mai regizat: Viral(2016), Nerve(2016), Paranormal Activity 4(2012), Paranormal Activity 3(2012)]

Buget: 85.000.000 $

Premii:
- Outstanding Effects Simulations in a Photoreal Feature, Visual Effects Society Awards, 2021
- Outstanding Compositing in a Feature Motion Picture, Visual Effects Society Awards, 2021

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 51/100

Când o pastilă care le oferă utilizatorilor superputeri imprevizibile timp de cinci minute ajunge pe străzile din New Orleans, un dealer adolescent și un polițist trebuie să facă echipă cu un fost soldat pentru a elimina grupul responsabil de crearea acesteia.

Am avut destule semne de intrebare legate de acest film, care m-au facut sa fiu reticent si sa am asteptari destul de mici, dar s-a dovedit a fi mult mai agreabil decat m-am asteptat. In primul rand, trebuie mentionat ca din punct de vedere vizual arata excelent. Efectele sunt foarte reusite si acapareaza de multe ori scenele in care sunt prezente. Intriga este originala, lucru mereu pozitiv, dar nu va asteptati la o poveste prea complicata sau una care sa va puna pe ganduri, pentru ca scenaristii nu au avut preocuparea de a crea iluzia unei posibile legaturi cu realitatea. De altfel, scenariul nu este vreo capodopera, dar este suficient de bine scris incat sa nu atarne ca o piatra de moara si sa traga povestea in jos. Dupa ce se clarifica putin lucrurile, filmul devine destul de previzibil e adevarat, dar drumul pana la deznodamant este suficient de palpitant si ofera tensiune din plin, toate imbracate in cateva scene de actiune cu adevarat epice.

Distirbutia este destul de interesanta si alatura niste nume pe care nu le-as fi vazut neaparat impreuna, dar care cumva au avut o compatibilitate destul de buna si au functionat bine ca o echipa. Problema aici este ca fiecare dintre protagonisti, desi nume importante ale industriei sunt genul de actori acre nu sunt chiar pentru toata lumea. Primule xemplu este cel al lui Jamie Foxx, pe care eu il antipatizez destul de mult, dar recunosc ca s-a descurcat binisor in acest rol. Alaturi de el este si Joseph Gordon-Levitt, un alt actor talentat si experimentat, dar care nici el nu este chiar pentru toate gusturile. Trioul este completat de Dominique Fishback, un nume mai putin cunoscut, o actrita din noua generatie, care dintre toti cred ca a oferit cea mai reusit prestatie. Per total, chiar daca nu am empatizat in mod deosebit cu vreun personaj si nu pot spune ca am fost dat pe spate de vreo interpretare, actorii au facut o treaba suficient de buna incat sa nu incurce filmul.

Chiar daca mi-a placut, acest film tot imi lasa o senzatie de potential irosit. Vorbim totusi de o intriga care nu iti pune nici un fel de limita si iti permite sa fii cat de original si ciudat vrei. Mai mult, avem in fata un film cu nume sonore din industrie care sa te ajute sa scoti la capat orice idee nebuneasca ai avea si am impresia ca nu se profita suficient de aceste avantaje si filmul pare cumva prea imatur si uite asa, in loc sa va povestesc despre un film extraordinar, va spun despre unul bunicel. Chiar si asa, avand in vedere ca este o poveste usoara, care nu necesita o inteligenta prea aprga pentru a fi inteleasa si pentru scenele epice de actiune si efectele vizuale impresionante, acest film poate fi foarte lesne alegerea potrivita pentru orice seara de film.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!