sâmbătă, 10 iulie 2021

The Old Guard (2020)

Gen: Fantastic, Actiune

Distributie: Charlize Theron, KiKi Layne, Matthias Schoenaerts, Marwan Kenzari, Luca Marinelli

Regizor: Gina Prince-Bythewood [a mai regizat: Beyond the Lights(2014), The Secret Life of Bees(2008), Disappearing Acts(2000), Love & Basketball(2000)]

Buget: 70.000.000 $

Premii:
- Best Superhero Movie, Critics Choice Super Awards, 2021
- Outstanding Directing in a Motion Picture, Image Awards (NAACP), 2021
- ReFrame Stamp - Top 100 Most Popular Narrative & Animated Feature, R Frame, 2021

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 70/100

O echipă secretă de mercenari nemuritori este expusă brusc și trebuie acum să lupte pentru a-și păstra identitatea ascunsă, chiar cand este descoperit un nou membru neașteptat.

Trebuie sa ma declar placut surprins de caest film. M-am obisnuit sa nu am asteptari prea mari de la filmele Netflix, dar acesta chiar pot spune ca a fost reusit. Poate nu are o intriga in intregime originala si cu siguranta are niste lucruri care sfideaza logica, chiar si in contextul acesei intrigi cumva supranaturale, dar cumva filmul functioneaza si reuseste sa fie captivant si distractic. Vorbim despre un film de peste doua ore pe parcursul caruia pierzi notiunea timpului si iti lasa la final sentimentul ca ai fi vrut sa mai continue. Cinematografia este reusita, efectele sunt si ele bune si interesante, iar scenariul, chiar daca urmeaza cumva linia clasica in astfel de filme, ofera si dialoguri bune, dar si putin umor pe ici pe colo.

Distributia este una buna, fara a fi neaparat impresionanta. Prin rolurile secundare intalnim nume ca Chiwetel Ejiofor, care asigura un plus de credibiliate, dar si nume ca Anamaria Marinca, astfel incat sa fim direct interesati in partea asta de lume. Poate cea mai mare surpriza a distributiei insa, este readucerea in prim-plana lui Charlize Theron, un nume foarte popular in urma cu ceva ani, dar cazut cumva in plan secund in ultima vreme. Mi-a placut aceasta varianta matura si experimentata a acesteia si alaaturi de KiKi Layne, tanara actrita alaturi de care a impartit lumina reflectoarelor in acest film, pot spune ca s-a descurcat de minune, oferind o prestatie sigura si naturala care a ajutat filmul. KiKi Layne la randul ei, a profitat de faptul ca a fost inconjurata de nume mari ale industriei si sunt convins ca a avut ce invata de la acestia, pe langa faptul ca s-a ridicat fara probleme la nivelul acestora.

Mi-a placut mult actiunea din acest film, mi-au placut interpretarile si filmul mi-a dat cumva un sentiment de melancolie, purtandu-ma cu gandul al filmele de actiune mai din scoala veche. Singurul lucru care m-a deranjat cu adevarat, a fost alegerea unor cantece pop foarte cunoscute drept coloana sonora in anumite momente, cantece care au cam stricat scenele respective. Chiar si asa, ramana un film de actiune peste medie, in nici un caz mediocru si abia astept sa vad si sequelul deja anuntat. Sper doar ca nivelul sa nu scada foarte mult in acest al doilea film. Pana atunci, vi-l recomand insa pe acesta cu toata increderea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!