vineri, 23 iulie 2021

Richard Jewell (2019)

Gen: Drama

Distributie: Paul Walter Hauser, Sam Rockwell, Brandon Stanley, Ryan Boz, Charles Green

Regizor: Clint Eastwood [a mai regizat: The Mule(2018), The 15:17 to Paris(2018), Sully(2016), American Sniper(2014), Jersey Boys(2014)]

Buget: 45.000.000 $
Incasari: 43.745.542 $

Filmul a obtinut 7 premii, printre care:
- Movie of the Year, AFI Awards, SUA 2020
- Golden Elm Award Award - Top Ten Foreign Language Film, Allywood Film Critics Association Awards, 2021
- Golden Carp Film Award - International - Best Performance by an Actor in a Supporting Role (Sam Rockwell), Faro Island Film Festival, 2020
- Game Changer Award, Hollywood Critics Association, 2020
- Best Supporting Actress (Kathy Bates), National Board of Review, 2019

Nota Gealapa: 7.65
Metascore: 68/100

Paznicul Richard Jewell devine erou instant, după ce a dejucat un atac cu bombă la Jocurile Olimpice din Atlanta in 1996, dar viața lui devine un coșmar dupa ce FBI-ul comunică presei că este suspect în acest caz.

Richard Jewell este inca un exemplu de film bun prea putin mediatizat. Este un film care ar trebui sa ii puna pe ganduri pe spectatori indiferent din ce parte a lumii sunt, cu atat mai mult din SUA. Pe langa povestea tragica a unui om acuzat pe nedrept, mai importanta mi se pare practica nesanatoasa si dezgustatoare prezentata, care ma indoiesc ca a fost specifica doar anilor '90. Strict despre film nu sunt foarte multe de spus. Se abate destul de putin de la adevarul istoric si isi dezvolta personajele asa cum trebuie, in special protagonistul, cu care se poate empatiza cu usurinta. Filmul acesta este inca o dovada ca Clint Eastwood este foarte priceput si in spatele camerelor, nu doar in fata lor.

Protagonistul nu este un actori din prima linie, dar Paul Walter Hauser face o treaba foarte buna si duce la capat cu brio aceasta sarcina. Chiar daca el nu este un nume cu adevarat mare, are in plan secund ajutoare de nadejde in roluri secundare si ma refer la nume ca Sam Rockwell, Olivia Wilde sau Jon Hamm. Nici unul dintre ei nu a stralucit cu adevarat dar au avut prestatii solide si convingatoare, care au contribuit din plin la calitatea general buna a filmului. Nu exista un  nume care sa se evidentieze fata de ceilalti, dar nici nu era cazul de asa ceva, pentru ca acesta este genul de film in care ce se intampla si ce ni se prezinta este mult mai important decat interpretarea vreunui actor anume.

Eram mult prea tanar cand evenimentele prezentate in film au avut loc, astfel ca acesta este prima mea ocazia de afla cu adevarat despre ele, iar Clint Eastwood este povestitorul potrivit. A creat un film ca un roller coaster emotional, cu destule momente tensionate. Povestea are problemele ei, dar acestea pot fi trecute cu vederea, fiind coplesite de lucrurile buna. Este de prisos sa mai spun ca recomand acest film cu tarie; un film care are menirea de a va face mai atenti si mai precauti cu situatiile in care va gasiti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!