sâmbătă, 31 iulie 2021

Nailbiter (2013)

Gen: Horror

Distributie: Erin McGrane, Meg Saricks, Emily Boresow, Sally Spurgeon, Joicie Appell

Regizor: Patrick Rea [a mai regizat: I Am Lisa(2020), Strange Events 3(2020), Conspiracy World(2020), Monsterland 2(2019), Belong to Us(2018)]

Buget: 300.000 $

Filmul a obtinut 6 premii, printre care:
- Festival Prize - Best Director, Louisville Fright Night Film Fest, 2012
- Festival Prize - Best of the Fest, Louisville Fright Night Film Fest, 2012
- Best Horror, Mad Monster Party Film Festival, 2012
-
Best Horror Feature, Shriekfest, 2012
- Festival Prize - Best Horror Feature, Tucson Terrorfest, 2012

Nota Gealapa: 4.85

Familia Maguire este nevoită să se refugieze brusc într-un adăpost de furtuni aparent abandonat, din cauza unei tornade.

Nailbiter avea toate ingredientele sa fie un film horror mediocru perfect agreabil, dar s-a dovedit in cele din urma a fi mult mai slab decat ma asteptam. Nu am tresarit niciodata si pana la un punct am crezut ca e doar o campanie impotriva sexului intre rude. Ar fi fost bine sa fie si asta, pentru ca in cele din urma lucrurile cele mai esentiale au ramas neexplicate sii la final nu intelegi de ce s-au intamplat toate lucrurile lipsite de sens pe care le-ai suportat pe intreaga durata a filmului. Cred ca exista si un sequel, dar o sa mai treaca ceva timp pana o sa fiu pregatit sa vad ceva atat de prost.

Bineinteles ca distributia este absolut anonima si ca interpretarile sunt foarte slabe si se incadreaza in toate cliseele genului, dar ma asteptam sa fie asa, deci problemele mari ale filmului nu vin de aici. Nici cei mai talentati actori d epe piata nu ar fi putut face cu mult mai mult. Exact ca in fotbal si in cinematografie sunt actori care joaca in prima liga, se imbogatesc si au parte de toata atentia si actori care joaca in ligile inferioare pentru a castiga suficient cat sa se descurce de la o luna la alta. Ca sa contuni paralela, acest film e cam din a treia liga valorica si caleitatea prestatiilor artistice este tot de acest nivel.

Culmea este ca dupa primele cinci minute chiar am crezut ca urmeaza sa vad un film bunicel, dar aceste minute s-au dovedit a fi doar o promisiune incalcata. Monstrul care ar fi trebuit sa imi dea cosmaruri abia ca este vizibil si s-a incercat compensarea acestui detaliu cu un final mult prea exagerat. Personajele nu sunt dezvoltate asa cum trebuie, asa ca nu poti sa empatizezi cu nici unul dintre ele, in ciuda tragediei masive care se intampla pe ecran. Nu gasesc nici un motiv pentru care cineva sa vada acest film.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!