vineri, 6 august 2021

The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

Gen: Fantastic, Aventura

Distributie: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Cate Blanchett, Ken Stott

Regizor: Peter Jackson [a mai regizat: They Shall Not Grow Old(2018), The Hobbit: The desolation of Smaug(2013), The Hobbit: An Unexpected Journey(2012), The Lovely Bones(2009), King Kong(2005)]

Buget: 250.000.000 $
Incasari: 962.182.865 $

Filmul a obtinut 8 premii, printre care:
- Best Supporting Actor (Richard Armitage), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2015
- Best Fantasy Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2015
- Capri Breakout Actor Award (Ryan Gage), Capri, Hollywood 2014
-
Truly Moving Picture Award, Heartland Film, 2014
-
Outstanding Visual Effects - Feature Film, Hollywood Post Alliance, SUA 2015

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 59/100

Bilbo și prietenii lui sunt forțați să participe într-un război împotriva unei serii de combatanți și să împiedice Muntele Solitar să cadă în mâinile unui întuneric în creștere.

Nu stiu cum si-a dat seama Netflix ca nu am vazut ultimul film al francizei cu inele si hobiti, dar ma bucur ca a facut-o pentru ca eu uitasem total ca nu am ami apucat sa vad The Battle of the Five Armies. Poate am fost eu prea entuziasmat si am avut asteptari prea mari, dar nu pot sa spun ca acest ultim film al seriei m-a impresionat, ba chiar as spune ca este unul dintre cele mai slabute. Sa fiu inteles corect, este un film excelent, doar castandardele au fost ridicate atat de mult de Lord of the Rings si celelalte doua filme din seria Hobbit incat s-au dovedit a fi imposibil de atins inca odata. Avem in fata un film absolut epic  cand vine vorba de scenele de actiune si impresionat de-a dreptul din punct de vfedere .vizual,d ar de aceasta data povestea scartaie cam prea tare si este mult mai superficiala decat la predecesorii sai.

Distributia este aceeasi cu care ne-am obisnuit de-a lungul atator filme cu Ian McKellen, Martin Freeman, Cate Blanchett si compania oferind prestatii constant bune si colaborand excelent, punandu-se in valoare unii pe altii si folosind fiecare avantaj dat de experienta lor. Sunt cateva momente emotionante in interpretarile lor, dar acestea sunt destul de rare. Acest detaliu nici macar nu il consider un minus, pentru ca nu am simtit nevoia de asa ceva in acest film si per total pot spune ca interpretarile sunt foarte bune, asa cum au fost in toate multele filme ale francizei, lansandu-se astfel unele cariere si solidificandu-se altele. E greu sa alegi un actor care a stralucit mai mult decat ceilalti, pentru ca dupa atata timp avem de a face doar cu personaje arhicunoscute si indragite universal.

Cred ca este cel ami slab film al francizei si ca este o idee buna ca aceasta se opreste aici, la un standard inca foarte inalt, inainte sa se apropie periculos de mult de mediocritate cum se intampla de exemplu cu Mission Immpossible sau James Bond. Cred totusi ca acest film a primit infinit mai mult hate decat ar fi meritat si tind sa cred ca acesta vine aproape exclusiv din partea fanilor de francize rivale sau pur si simplu din pareta oamenilor care nu s-au conectat in nici un moment cu universul Lord of the Rings. Bineinteles ca acest trebuie si merita vazut, fie si numai pentru a bifa toata seria, dar mai ales pentru ca este un film reusit...foarte reusit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!