marți, 31 august 2021

Fantastic Fungi (2019)

Gen: Documentar

Distributie: Brie Larson, Andrew Weil, Giuliana Furci, Paul Stamets, Art Goodtimes

Regizor: Louie Schwartzberg [a mai regizat: Disneynature: Wings of Life(2011), America's Heart & Soul(2004)]

Incasari: 1.877.675 $

Nota Gealapa: 7.85
Metascore: 70/100

Ocălătorie descriptivă în timp, despre lumea magică, misterioasă și medicinală a ciupercilor și puterea lor de a vindeca, susține și contribui la regenerarea vieții pe Pământ, care a începe acum 3,5 miliarde de ani.

Un documentar despre ciuperci nu pare, cel putin pentru mine, cea mai interesanta si palpitanta experienta, dar acest film s-a dovedit a fi extrem de interesant. Nu a reusit sa ma faca sa ma imprietenesc cu ciupercile si teama mea fata de acestea ramane, dar am aflat o multime de lucruri interesante care m-au facut sa le apreciez si sa le respect. Este un film subiectiv totusi in multe momente si trebuie sa aveti discernamantul de a separa banuielile si exagerarile de fapte, dar si faptele sunt covarsitoare uneori si de necontestat. Este un film care iti deschide o fereastra spre o lume despre care stim atat de putin.

Pentru ca vorbim de un documentar, distributia este importanta doar in masura in care cei care isi prezinta opiniile ofera credibilitate. Prezenta lui Brie Larson pe fundal in unele momente este und etaliu dragut, dar cam atat. Mai importante sunt marturiile si studiile prezentate. Din fericire, chiar daca in unele momente avem de a face cu amatori care s-au specializat singuri, recunoasterea de care se bucura acestia le ofera credibilitatea necesara si impreuna si cu oamenii de stiinta alcatuiesc un eseu foarte corenet despre importanta, utilitatea si rolul pe care ciupercile il au in asigurarea vietii pe Pamant.

Maderanjeaza in schimb ca in multe momente acest film seamana mai degraba cu o reclama pentru produsele si cartile unui anumit om, dar importanta restului de informatie m-a facut sa tolerez acest detaliu nefericit. De altfel, acestui film i se pot aduce doar critici legate de forma, nu si de continut si mai vine si la pachet cu o cinematografie foarte reusita. Personal, as putea privi ciuperci cum cresc, de la distanta, pe un ecran, toata ziua. Este un film dupa care dobandesti informatii pe care cu siguranta nu le stiai inainte si pe care il recomand.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!