marți, 10 august 2021

The Magnificent Seven (2016)

Gen: Western, Actiune, Aventura

Distributie: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio, Lee Byung-hun

Regizor: Antoine Fuqua [a mai regizat: Infinite(2021), The Day Sports Stood Still(2021), What's My Name: Muhammad Ali(2019), American Dream/American Knighmare(2018), The Equalizer 2(2018)]

Buget: 90.000.000 $
Incasari: 162.360.636 $

Premii:
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 2017
- Best Action Poster, Golden Trailer Awards, 2017
- Best Stunts, Hawaii Film Critics Society, 2017
- Best International Actor (Denzel Washington), Jupiter Award, 2017
- Worst Remake, Yoga Awards, 2017

Nota Gealapa: 7.25
Metascore: 54/100

Șapte pistolari din medii fiferite sunt aduși împreună de o tânără văduvă răzbunătoare, care vrea sa-și protejeze orașul dimpotriva unei armate private a unui industrialist distructiv.

Westernul este un gen din ce in ce mai rar abordat astazi iar filmele din acest gen care sa fie si bune sunt aproape pe cale de disparitie, asa ca m-am bucurat destul de mult de acest western corect. Nu este original, ba este chiar un remake dupa un film din anii '60 pe acre intentionez sa il vad si care sunt convins ca va fi chiar mai bun decat acesta. Chiar si in aceste conditii nu gasesc foarte multe lucruri de reprosat acestui film. Personajele sunt devoltate cum trebuie si reusesti sa empatizezi cu ele foarte usor, efectele vizuale sunt discrete si reusite si scenele de actiune  au o coregrafie foarte reusita. muzica este si ea buna si decorurile sunt suficient de bune incat sa faca epoca credibila.

Distributia contribuie si ea din plin la succesul filmului. Nu stiu daca si filmul original avea o distributie atat de diversa, sau corectitudinea politica de astazi a facut ca personajele importante sa apartina atat de multor etnii, dar este un detaliupe care l-am observat fara sa ma derajeze, pentru ca aceasta diversitate si diferentele dintre personaje au asigurat parte din umorul filmului. Nu sunt interpretari iesite din comun, dar avem de a face cu actori care nici cand nu produc ceva deosebit tot ofera prestatii de un nivel inalt, ceea ce s-a intamplat si aici, iar scenariul i-a ajutat si el astfel incat interactiunile dintre ei sa fie savuroase. Daca nu va asteptati sa fiti surprinsi, atunci totul vi se va parea minunat.

Chiar daca nu este original si sunt aproape convins ca filmul care a fost sursa de inspiratie mi se va parea mai bun, spre deosebire de alte remakeuri mi se pare ca acesta a fost facut cu mai mult simt de raspundere si onoreaza corect filmul original. Este un film lung, dar nu se simte cum trece timpul. Pot sa spun insa ca nu prea m-a satisfacut finalul, dar gusturile sunt subiective. Concluzia este ca recomand The Magnificent Seven oricui vrea un film de actiune bun si oricui ii este dor de un western ca la carte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!