vineri, 27 august 2021

Sgt. Stubby: An American Hero (2018)

Gen: Animatie, Familie, Aventura

Distributie: Logan Lerman, Helena Bonham Carter, Gérard Depardieu, Jordan Beck, Jim Pharr

Regizor: Richard Lanni [a mai regizat: The Americans in the Bulge(2010)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 4.932.694 $

Filmul a obtinut 23 de premii, printre care:
- Festival Award - Best U.S. Military, Borderlands Film Festival, 2018
- Festival Award - Best Animation, Borderlands Film Festival, 2018
- Festival Award - Best U.S. Military Film, Borderscene Film Festival, 2018
- Festival Award - Best Animation, Borderscene Film Festival, 2018
- Best of the Year Award - Best Animation, Gold Movie Awards, 2019

Nota Gealapa: 7.15
Metascore: 58/100

Povestea adevărată a unui câine vagabond care se alătură noului său stăpân pe câmpurile de luptă din Primul Război Mondial. Pentru acțiunile sale valoroase, Sgt. Stubby este încă recunoscut drept cel mai decorat câine din istoria americană. 

Acest film mi-a transmis o senzatie pe care o intalnesc din ce in ce mai rar in cinematografie, cu atat mai mult in animatii si anume cea d eonestitate. nu stiu daca s eintampla asta pentru ca are la baza o poveste reala si s-au simtit cumva obligati sa nu exagereze prea tare, sau care o fi fost motivul real, dar a fost o senzatie placuta. Animatia in sine nu este cea mai top din punct de vedere tehnic, dar este la standarde decente. Povestea este si ea foarte interesanta si scenaristii au reusit sa faca o poveste de razboi sa fie si amuzanta si placuta de urmarit. Exista si suspans, si glume bune cateva momente lacrimogene si per total cred ca este un film pentru toti membrii familiei, indiferent de varsta. 

Ca in cazul mai tuturor animatiilor, numele din spatele vocilor nu trebuie sa fie neaparat ale unor actori urasi, pentru ca sarcina este ca acestea sa fie decente si potrivite cu personajul, iar asta se intampla si in acest film. Ce este interesant de aceasta data este ca fiind o coproductie a sase tari, avem o distirbutie foarte internationala cu nume de la Helena Bonham Carter, pana la Gérard Depardieu. INtrun film normal, pentru o astfel de distirbutie ar fi fost o provocare sa isi gaseasca o chimie, dar la o animatie lucrurile sunt mai simple.

Este un film care are destule lucruri si pentru adulti; genul de film care te face sa ai un zambet pe fata pe intreaga sa durata, care pe deasupra are si personaje usor de indragit, o poveste plina de lectii pentru cei mici si poate si speciala pentru iubitorii de caini. Cred ca are si ceva replay value, pentru ca nu cred ca m-ar deranja sa o mai vad odata. Cred ca sunt destule auspicii pozitive, care ma fac sa il recomand cu incredere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!