duminică, 8 august 2021

Soulkeeper (2001)

Gen: Actiune, Aventura, Comedie

Distributie: William Bassett, Howard Berger, Jaime Bergman, Vincent Barry, Karen Black

Regizor: Darin Ferriola [a mai regizat: Mr. Fix It(2006), Ivory Tower(1998)]

Nota Gealapa: 5.85

Doi hoți ghinionisti sunt angajați să fure Piatra lui Lazăr, o relicvă veche capabilă să readucă suflete malefice pe pământ.

Acest film se incadreaza perfect in epoca din care face parte si abuzeaza de toate stereotipurile si cliseele acelor vremuri. Este o comedie fantastica, dar acest cuvant are legatura cu genul din care face parte nicidecum cu calitatea filmului. Este o productie medicora cu doar cateva glume cat de cat reusite si efecte indoielnice, dar povestea este banala, lipsita d eoriginalitate si absolut previzibila. Aceasta lipsa de calitate il face sa para si prea lung si in anumite omente chiar plictisitor.

Daca ar fi aparut astazi, as fi spus ca are o distirbutie cel putin decenta, pentru ca are in componenta actori destul de cunoscuti acum, dar care la momentul aparitiei filmului erau absolut anonimi. Nu vorbim nici de actori mari nici astazi, dar lipsa lor de experienta aproape totala de atunci se vede in prestatiile lor, care incearca sa copieze parca modelele de atunci. Nu cred ca vreun actor si-a asumat cu adevarat personajul si din acest motiv nici eu nu am reusit sa ma conectez cu vreunul. Interpretarile sunt deci si ele in nota generala de mediocritatea a filmului.

Cu un astfel de poster am fost indus in eroare si am crezut ca o sa vad un film horror de categoria C tipic, cu actorie jalnica si efecte dubioase, dar recunosc ca Soulkeeper a fost ceva mai bun de atat si cred ca marketat putin mai bine s-ar fi putut bucura de ceva mai mult scces.Mai mult, monstrul prezentat pe poster nici macar nu apare in film, iar cel care apare este mult mai reusit decat cel din poza, deci de ce nu ma atragi folosindu-l pe cel real? Ultimul atu al filmului care merita mentionat sunt cateva trupuri goale foarte bine alese, care mai indulcesc scenele monotone. Este totusi mult prea putin ca sa ma determine sa recomand filmul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!