marți, 20 iulie 2021

Stage Beauty (2004)

Gen: Drama

Distributie: Billy Crudup, Claire Danes, Rupert Everett, Derek Hutchinson, Mark Letheren

Regizor: Richard Eyre [a mai regizat: King Lear(2018), The Children Act(2017), The Dresser(2015), The Other Man(2008), Iris(2001)]

Incasari: 2.307.092 $

Premii:
- Audience Award - Best Film, Cambridge Film Festival, 2004
- Film award - Best Character Actor Voice (Elio Pandolfi), Il Festival Nazionale del Doppiaggio Voci nell'Ombra, 2005
- Special Recognition, National Board of Review, SUA 2004
-
Overlooked Film of the Year, Phoenix Film Critics Society Awards, 2004

Nota Gealapa: 7.20
Metascore: 64/100
 

O garderobiera creează agitație și provoacă o revoluție în teatrul londonez din secolul al XVII-lea, jucând-o pe Desdemona în Othello. Dar ce se va întâmpla cu actorul barbat pentru care a lucrat odată și pe care în cele din urmă l-a înlocuit?

Avem in fata un film cu buget redus, despre actorie. E clar ca pentru a fi bun, scenariul trebuie sa fie scris foarte bine si de asemenea actorii trebuie sa fie la inaltime. In caz contrar, exista un risc major de plictiseala si haos. Din fericire, Stage Beauty compenseaza foarte bine lipsa banilor si restul detaliilor sunt foarte bine puse la punct. Scenariul Este intr-adevar excelent scris si reuseste sa sa faca atractiv un subiect nu foarte ofertant. Nu stiu cati am fi interesati la prima mana de faptul ca acum cateva sute de ani, femeile nu aveau voie sa interpreteze pe scena alte femei. Imi place ca filmul nu cade nici in capcana de a se transfrma intr-un material care militeaza pentru drepturi si care sa supradramatizeze problema, ci o abordeaza intr-o maniera lejera, usor amuzanta, care te face sa fii mai deschis si sa ii acorzi atentie. Nu este un subiect pe care sa il mai fi intalnit si in alte filme, deci cred ca inca o bila alba este originalitatea.

Cheia succesului acestui film a stat insa la actori. De prestatia lor depindea cu adevarat reusita acestui film. Fara sa avem in fata nume cu adevrat mari ale industriei, avem totusi de a face cu actori foarte experimentati care au oferit interpretari bune si foarte bune si care au colaborat excelent, asigurand prin munca lor maximum de succes pe care acest film il putea avea. Recunosc ca au existat cateva momente in film in care am iesit din poveste cazand in admiratie pentru modul in care a fost interpretata o scena. Tom Wiliknison nu a avut un rol important, dar prezenta lui a fost foarte importanta, iar interpretarea lui a fost exact cum ne-a obisnuit acesta, adica foarte buna si avand o prestanta data de greutatea numelui. Protagonistii sunt Billy Crudup si Claire Danes, ambii cu prestatii bune, dar cred ca dintre cei doi, cu adevarat a reusit sa straluceasca Claire Danes, a carei interpretare este foarte naturala si plina de snsibilitate. De mentionat si ca la fel c ain orice alt film de acest tip care este cat de cat bun, sare si piperul sunt totusi asigurate de rolurile secundare.

Eu cred ca acest film este putin mai mult decat o simpla poveste despre teatrul din secolul XVII. Cred ca scena actorilor din film este o oglindire a vietii lor private, in care adesea erau nevoiti sa joace mai multe roluri decat pe scena. Nu vreau sa intru in detalii prea mult si nici sa il ridic prea tare in slavi. Vreau sa mai zic doar ca nu am mai vazut demult un cuplu de catori acre sa lucreze bine impreuna si nici un film atat de luminos. Eu cred ca merita o sansa si ar trebui vazut, chiar daca nu iti ofera nici un pic de adrenalina.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!