duminică, 30 august 2020

Mid90s (2018)

Gen: Comedie, Drama

Distributie: Sunny Suljic, Katherine Waterstorn, Lucas Hedges, Na-kel Smith, Olan Prenatt

Regizor: Jonah Hill [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 1.700.000 $
Incasari: 9.303.022 $

Premii:
- Blue Angel - Best Director, Art Film Festival, 2019
- Most Innovative Advertising for a Feature Film, Golden Trailer Awards, 2019
- Best Trailerbyte for a Feature Film, Golden Trailer Awards, 2019
- Top Ten Independent Films, National Board of Review, SUA 2018

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 66/100

Actiunea are loc in anii '90 in Los Angeles si il urmareste pe Stevie, un baiat in varsta de 13 ani, care isi petrece vara printre viata plina de probleme de acasa si un grup nou de prieteni pe care ii intalneste la un magazin pentru skateri.

Cand am vazut ca acesta este primul film al lui Jonas Hill, mi-a fost clar ca exista doar doua posibilitati: ori o comedie epica si scandaloasa, ori una sensibila. Mid90s face parte din a doua copilarie, urmarindo scurta perioada din viata unui pusti de 13 ani, care are destule probleme. Este un film cu buget redus, dar acest aspect nu prea conteaza in cazul acestui film, pentru ca este foarte bine scris, scenariul fiind principalul atu al filmului. Este si amuzant, este si sensibil, este si trist si chiar socheaza in unele scene. Per total, cred ca este un debut foarte bun al lui Jonas Hill, atat ca regizor, cat si ca scenarist si acest film ar putea sa ii permita in viitor acces la proiecte mai pretentioase.

Distributia este destul de anonima daca ne uitam doar la nume, dar cred ca acest casting a fost facut foarte bine, pentru ca mi s-a parut ca aproape fiecare actor s-a potrivit cu personajul sau si a fost credibil in pielea acestuia. Acest film mai scoate in lumina reflectoarelor un acopil actor foarte talentat, despre care nu aflasem inca si anume Sunny Suljic, care a avut o interpretarefoarte naturala, intr-un personaj deloc simplu. El ar fi singurul care s-a si evidentiat, dar per total nivelul prestatiilor artistice a fost unul bun, acre mi-a permis sa ma concentrez pe poveste, atat ca existat o poveste in acest film.

O fire artistica ar putea spune ca acest filmeste despre prietenie, despre loialitate, despre parenting sau despre speranta si are putin din toate astea, dar adevarul este ca acest film nu este despre nimic si asta este principala lui problema. Nu are o intriga bine definita, nu are un scop si nu ofera nici vreo lectie importanta de viata, care sa te dea pe spate. Chiar si asa este un film foarte agreabil, este destul de realist si poate fi obiectul unei seri de film reusite.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!