marți, 4 august 2020

Insidious: Chapter 3 (2015)

Gen: Horror

Distributie: Dermot Mulroney, Stefanie Scott, Angus Sampson, Leigh Whannell, Lin Shaye

Regizor: Leigh Whannell [a mai regizat: The Invisible Man(2020), Upgrade(2018)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 112.983.889 $

Premii:
- Best Horror Remake/Sequel, iHorror Awards, 2016
- Directors to Watch, Palm Springs International Film Festival, 2015
- Best Supporting Young Actor - Feature Film (TateBerney), Young Entertainer Awards, 2016

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 52/100

Un prequel plasat inainte bantuirii familiei Lambert, care ne arata reticenta lui Elise Rainier in a accepta sa isi faoloseasca puterea de a contacta mortii, pentru a ajuta o adolescenta, care este tinta unei entitati supernaturale si periculoasa.

Nu imi place deloc sa vad francize care nu stiu cand sa se opreasca si pericliteaza impresia generala excelenta lasate de primul, sau primele filme ale seriei, mai ales cand vine vorba de filme horror, pentru ca filmele de groaza bune sunt din ce in ce mai rare. Nu spun ca asta s-a intamplat cu Insidious, pentru ca desi nu se apropie de nivelul primelor doua filme, este inca la un nivel bunicel, dar trendul este unul descendent si aproape mi-e frica sa vad sequelul aparut in 2018 si nu din motivele corecte. Revenind la acest film, nu este la fel de coerent ca primele. Povestea este mult mai superficiala si lasa loc unor clisee pe care aceasta serie le evitase. Exista o tensiune constanta, dar sunt doar doua-trei scene care mi-au dat fiori cu adevarat si per total filmul a cam dezamagit.

Nici ditributia nu este la acelasi nivel, ba chiar cred ca este cea mai mare problemape care o are filmul. Este pastrata ca si protagonista Lin Shaye, dar se resimte din plin lipsa lui Patrick Wilson si Rose Byrne, cei care au contribuit cel mai mult la succesul acestei francize. In plus, prea putin nume cunoscute au inconjurat-o pe Lin Shaye, astfel incat capitolul interpretare a avut poate cel mai mult de suferit. Nu a existat chimie mai deloc si nici nu prea s-au potrivit anumiti oameni, in anumite roluri. Nici Lin Shaye nu mi-a dovedit ca ar putea duce aceasta franciza in spate mai departe, sau orice alt film, pentru ca prestatia ei nu a fost deloc convingatoare. In apararea ei si scenariul a pus-o intr-o postura ingrata; adica o batrana de 70 si ceva de ani care duce lupte fizice cu demoni, nu este un rol usor de scos la capat.

Acest film este de fapt un prequel, ceea ce inseamna ca il puteti vedea si fara sa fi vazut filmele precedente si nu veti avea probleme in a intelege poveste si in ciuda a ceea ce am spus mai sus, este totusi un film horror mult mai bun decat majoritatea filmelor moderne de acest gen. Finalul mi-a placut pentru ca face putin legatura cu primele doua filme si cred ca acesta este in continuare suficient de bun pentru a-i determina pe cei care vad direct acest film, sa le urmareasca si pe celalalte. Nu stiu unde se incadreaza al patrulea film al seriei, aparut in 2018, , dar sunt curios sa aflu. In concluzie, recomand acest film ca pe un horror decent, dar mai ale spentru ce inseamna Insidious in industrie.

<iframe width="720" height="395" src="https://www.youtube.com/embed/3HxEXnVSr1w" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!