sâmbătă, 22 august 2020

Copwatch (2017)

Gen: Documentar

Distributie: Jacob Crawford, Kevin Moore, Ramsey Orta, David Whitt

Regizor: Camilla Hall [aflata la prima experienta ca regizor]

Premii:
- Festival Award - Visionary Award, Ocktober Film Festival, 2017

Nota Gealapa: 3.55

Un film despre oameni dedicati care incearca sa isi educe comunitatile si sa scoata la lumina brutalitatea si hartuirile din partea politiei, inregistrand si documentand legal fiecare arestare la care sunt martori, dar care ajung sa fie chiar ei victime ale haosului.

Cu un asemenea subiect, acest film avea sansa sa fie extraordinar, dar a sfarsit prin a fi submediocru. Are o multime de lucruri gresite, care nu sunt compensate de nimic. Filmul nu aduce nici o informatie noua sau revelatoare despre subiect, se concentreaza mai degraba pe oameni, decat pe situatia de fapt si prezinta un punct de vedere subiectiv, fara a acorda ocazia celeilalte tabere de a se apara. Cred ca singura parte buna este ca nu m-a plictisit, dar asta s-a intamplat pentru ca am asteptat pe intreaga sa durata sa demareze, lucru care nu s-a mai intamplat insa.

In centrul filmul sunt niste oameni care au avut ghinionul sau norocul de a fi martorii unor evenimente reprobabile, pe care le-au filmat si au devenit virale, iar faptul ca ulterior s-au organizat intr-un grup cu intentii bune la baza, ar trebui sa ne faca sa uitam ca unii dintre ei sunt dealri de droguri de exemplu. Dintr-o data, toti sunt niste sfinti persecutati. Problema cu care se confrunta acesti oameni este una reala, dar filmul nu se concentreaza pe acest aspect, ci pare mai degraba o incercare exagerata de a-i glorifica. Pe mine nu m-au convins nici macar ca s-au reabilitat unii dintre ei si nu am inghitit deloc premiza ca acestia sunt dintr-o data niste etaloane de moralitate.

Am ales acest film crezand ca voi primi informatii reale despre brutalitatea politiei si o documentare solida a acesteia. Exista cateva imagini in acest sens, dar daca acestea sunt singurele pe acre acest grup le are, atunci trebuie sa spun ca nu au prea mare succes. Am vazut mai degraba niste oameni care se straduiesc sa ii instige pe politisti, pentru a-i determina pe acestia sa isi piarda firea si sa poata furniza imaginile pe care "Copwatch" le vaneaza. Subiectul este unul actual si ma intereseaza, dar voi cauta documentare mai profesioniste pentru a-mi lua informatiile, ceea ce va recomand si voua.

<iframe width="720" height="395" src="https://www.youtube.com/embed/iaPVNzhvPL4" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!