duminică, 2 august 2020

Love and Honor (2013)

Gen: Romantic, Drama, Razboi

Distributie: Liam Hemsworth, Teresa Palmer, Aimee Teegarden, Austin Stowell, Chris Lowell

Regizor: Danny Mooney [aflat la primul lungmetraj]

Incasari: 641.929 $

Nota Gealapa: 6.30
Metascore: 28/100

Dupa ce este parasit de iubita lui de acasa, un soldat din Vietnam si cel mai bun prieten al lui decid sa dezerteze si sa se intoarca in America pentru a o recuceri.

Daca alegeti sa vedeti acest film, nu va asteptati la altceva decat la o poveste mediocra de dragoste, cum sunt alte cateva mii, siropoasa, usor emotionanta si presarata cu putin umor. Nu vreau sa fiu doar hater cand vine vorba de acest film, pentru ca a avut destule scene bune, dar pe intreaga sa durata, am avut senzatia ca l-am mai vazut, desi nu era cazul. Atat de previzibil si banal este. In plus, daca alegi dupa 2010 sa faci un film cu razboiul din Vietnam si/sau hipioti, atunci asigura-te ca este ceva cu aedvarat special, altfel o sa par doar invechit si deloc actual, cum se si intampla de altfel cu Love and Honor.

Distributia este cel mai surprinzator lucru la acest film. Nu imi dau seama cum atatia actori relevanti, nume in voga, au acceptat sa ia parte la un asemenea proiect mediocru. De altfel, interpretarile lor, fara a fi cu adevarat stralucitoare, au fost totusi cel mai bun lucru din acest film. Mi-au placut si LiamHemsworth si Teresa Palmer, ambii destul de naturali si cu interpretari credibile. Nu mi-a placut in schimb Chris Lowell, care fara vina lui a fost pus sa dea viata unui personaj care este intruchiparea tuturor cliseelor unui personaj negativ intr-o poveste de dragoste.

Se vede la carma acestui proiect a fost un regizor debutant. Doar astfel se poate explica cum o poveste care se vrea serioasa si matura, a fost abordata intr-un mod adolescentin cu toate cliseele si stereotipurile aferente. Daca si in acest conditii, acest film m-a facut sa rad uneori si sa ma emotionez pe alocuri, inseamna ca potentialul a existat si acesta a fost irosit cu succes. Muzica a fost aleasa si ea prost, hainele nu prea se potriveau cu epoca, cum nici parul protagonistilor nu avea nici o treaba cu acele vremuri si tare as fi curios sa stiu ce parere a avut despre acest film cineva care a trait pe viu acele vemuri, indiferent in care dintre cele doua tabere. Sunt convins ca nu s-a regasit nimeni in aceasta poveste. Pe scurt, fie ca sunteti in cautarea unui film de razboi sau a unei povesti de dragoste, e mai bine sa ocoliti acest film si sa va orientati catre altele mai reusite.

<iframe width="720" height="395" src="https://www.youtube.com/embed/QxWQqhoqUYY" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!