vineri, 14 august 2020

Forgotten (2017)

Titlu original: Gi-eok-ui bam

Gen: Mister, Thriller

Distributie: Yeon Je Hyung, Ha-Neul Kang, Mu-Yeol Kim, Na-ra Lee, Seong-kun Mun

Regizor: Hang-jun Jang [a mai regizat: Spring Breeze(2003), Break Out(2002)]

Incasari: 9.968.972 $

Nota Gealapa: 7.65

Dupa ce fratele sau rapit se intoarce aparent fara nici o amintire despre ce s-a intamplat in ultimele 19 zile, Jin-seok incearca sa afle adevarul din spatele rapirii acestuia.

Cand alegi sa vezi un film coreean intotdeauna este o loterie. Poate fi foarte bun, foarte prost, sau pur si simplu foarte ciudat. Are si acesta doza lui de ciudatenie, dar din fericire este un film foarte bun. Are o intriga originala, si o poveste imprevizibila, cu un final neasteptat. Inceputul este destul de greoi, iar asta impreuna cu limba total necunoscuta si diferenta de cultura il face destul de greu de urmarit in prima faza, dar isi revine repede, iar ritmul este din ce in ce mai alert pana la punctul culminant. Are si cateva scene socante, dar in principal acest film impresioneaza prin poveste si rasturnarile de situatie, aproape toate imposibil de ghicit.

Nu cunosc nici un nume, dar parca sa zic ca am recunoscut vreo doua figuri din distributie. Bariera lingvistica ma impieica sa am o parere pertinente, total argumentata, despre calitatea interpretarilor. Personal, pot spune ca in unele scene protagonistii au reusit sa transmita destula emotie si sa fie destul de credibili, dar per total nu m-au dat pe spate si cred ca interpretarea nu se regaseste pe lista atuurilor acestui film. Nu am nici un remarcat, dar chiar daca nu sunt impresionat in mod deosebit, nici in mod negativ nu s-a evidentiat nimeni si bineinteles ca interpretarile sunt intr-un puternic stil asiatic.

O data ce incepe actiunea si se da startul la tensiune, acestea sunt omniprezente pana la final, asa ca pe langa faptul ca recomand filmul, sfatuiesc si pe oricine alege sa il vada sa isi faca provizii de rontait si bauturi de la inceput, pentru ca nu exista momente de pauza. Eu sunt adeptul experientelor cinematografice din culturi diferite, iar acest film este un avocat foarte bun in aceasta speta. Grabiti-va sa il vedeti inainte sa apara copia mai ieftina si mai proasta de la Hollywood.

<iframe width="720" height="395" src="https://www.youtube.com/embed/fh899UbMhOE" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!