miercuri, 26 august 2020

Peppermint (2018)

Gen: Actiune, Drama, Thriller

Distributie: Jennifer Garner, John Gallagher Jr., John Ortiz, Juan Pablo Raba, Annie Ilonzeh

Regizor: Pierre Morel [a mai regizat: Clan of the Cave Bear(2015), The Gunman(2015), From Paris with Love(2010), Taken(2008), District B13(2004)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 53.918.723 $

Nota Gealapa: 6.70
Metascore: 29/100

La cinci ani dupa ce sotul si fiica ei au fost ucisi, o femeie se intoarce dintr-un exil autoimpus pentru a se razbuna pe cei resonsabili si pe sistemul care i-a lasat liberi.

 Filmul asta are cateva probleme, dar cea mai mare este lipsa macar a unei brume de credibilitate. Da, este o fictiune, dar o premiza buna ar trebui sa fie credibila macar foarte vag si pur si simplu nu am inghitit nici un moment posibilitatea ca o gospodina indurerata sa se transforme in cativa ani intr-o luptatoare MMA de elita, o lunetista de elita si sa puna la pamant un intreg cartel, la pachet cu politisti si judecatori corupti. Altfel, este un film de actiune corect, chiar neasteptat de bun pe alocuri. A fost mai sangeros decat ma asteptam, a fost dinamic, palpitant si am vazut cateva scene de actiune impresionante. A stat bine si din punct de vedere al efectelor speciale si al cascadoriilor, si daca as fi crezut povestea, as fi fost impresionat pe deplin. 

Distributia este decenta. Cel mai important nume este cel al protagonistei, Jennifer Garner, o actrita foarte capabila, dar despre care nu mai auzisem nimic in ultima vreme. Aceasta a avut o interpretare foarte buna, poate putin prea dramatica, dar per total a facut o treaba foarte buna, mai ales ca nu a avut cine stie ce suport din partea actorilor din rolurile secundare. Aproape ca m-a facut sa cred in poveste. Si acestia au facut o treaba decenta, dar nu mai mult de atat. nici nu este vreun nume care sa creeze asteptari in acest sens printre personajele secundare, dar sunt cativa actori experimentati, care au facut suficient cat sa nu afecteze filmul in mod negativ.

Desi a fost o surpriza placuta, nu cred ca acest film are sanse sa devina vreun clasic al genului, dar probabil ca va ajunge sa ruleze in destule seri pe posturile generale de televiziune. Este suficient de atragator pentru asta si poate cu un sequel sau doua, va ajunge sa fie noul Die Hard, adica un film de actiune foarte bun, care imbatraneste intr-un film de craciun. Pana atunci, daca aveti chef de un film de actiune bunicel, peste medie, atunci Peppermint este in stare sa satisfaca aceasta nevoie.

 <iframe width="720" height="395" src="https://www.youtube.com/embed/eeBMQpzoEXQ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!