miercuri, 5 august 2020

Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House (2017)

Gen: Biografic, Drama, Istoric

Distributie: Liam Neeson, Diane Lane, Marton Csokas, Tony Goldwyn, Ike Barinholtz

Regizor: Peter Landesman [a mai regizat: Concussion(2015), Parkland(2013)]

Incasari: 4.372.130 $

Nota Gealapa: 6.40
Metascore: 49/100

Povestea lui Mark Felt, care sub numele "Deep Throat", i-a ajutat pe jurnalistii Bob Woodward si Carl Bernstein sa scoata la lumina detaliile scndalului Watergate din 1972.

Cand un film abordeaza un subiect atat de important si il mai are si pe Liam Neeson in rolul principal, asteptarile nu au cum sa fie decat mari. Din pacate, subiectul este tratat destul de superficial, dar si subiectiv, lucru chiar mai deranjant. Este pus itr-o lumina pozitiva un om care are destui scheleti in propriul dulap. Filmul si-a cam taiat singur orice sanse de a avea succes in afara Americii, pentru ca contextul este prezentat destul de sumar si daca nu cunosti deja dinainte niste situatii si oameni, este destul de greu sa intelegi toate detaliile si sa tii pasul, cel putin in prima parte a filmului. Din fericire, nu este totul rau si filmul este totusi suficient de interesant, pentru a mentine interesul viu pana la final, mentinandu-te intr-o oarecare stare de tensiune continua.

Asa cum spuneam, in rolul principal il avem pe Liam Neeson. Alaturi de el, o multime de alti actori foarte experimentati. Putem spune ca avem de a face cu o distributie matura, sau ca sa fim rautaciosi, una batrana. Toti acesti actori dau intr-adevar credibilitate filmului si au interpretari bune, dar nu putem spune ca cineva s-a evidentiat cu adevarat si a reusit sa isi puna in valoare la maxim abilitatile. Nu este neaparat un defect, ci pur si simplu nu este genul acela de film. Chiar si fara prestatii stralucitoare, cred ca distributia este unul din atuurile principale ale filmului, iar Liam Neeson poarta acest film pe umeri.

Chiar daca tensiunea este omniprezenta, nu vorbim de o intensitate a acesteia de nivelul celei din All the President's Men(1976), dar este totusi un film agreabil si nu are cum sa fie altfel, pentru ca vorbim de povestea celui mai important "turnator" din istorie. Are insa destule defecte si alegeri proaste care il impiedica sa se bucure cu adevarat de succes. Un exemplu in acest sens este chiar titlul, mult prea lung si pompos. Concluzia este ca Mark Felt nu trebuie evitat, dar nici nu este un film pe acre sa il recoanzi insistent prietenilor.

<iframe width="720" height="395" src="https://www.youtube.com/embed/iFpuXxM4tzE" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!