sâmbătă, 4 februarie 2017

Moonraker (1979)

Gen: Actiune

Distributie: Roger Moore, Lois Chiles, Michael Lonsdale, Richard Kiel, Corinne Cléry

Regizor: Lewis Gilbert [a mai regizat: Before You Go(2002), Haunted(1995), Stepping Out(1991), Shirley Valentine(1989), Not Quite Paradise(1985)]

Buget: 34.000.000 $
Incasari: 289.000.000 $

Premii:
- Golden Screen, Golden Screen, Germany 1980

Nota Gealapa: 6.60
Metascore: 66/100


James Bond investigheaza furtul unei navete spatiale si descopera un complot al carui scop este un genocid.

Nu avem in fata unul din filmele memorabile ale seriei. Cinematografia este destul de reusita pe alocuri, iar unele locatii de filmare sunt superbe. Filmul este tradat insa de o poveste mult prea fantezista, pusa in scena la fel de fantezist, iar pe final lucrurile devin mult prea putin credibile. Cateva dintre cascadorii sunt si ele impresionante, mai ales cele din prima parte a filmului.

Roger Moore are o prestatie in regula, dar in acest context nerealist interpretarea lui pare mai slaba decat este. Lois Chiles este una dintre fetele Bond care mi-a placut cel mai mult. A avut o interpretare naturala si credibila, scotand cam tot ce se putea din scenariul pe care l-a avut la dispozitie.

Exista si destul umor, dar este putin defazat. Efectele speciale si cascadoriile, asa cum spuneam, sunt impresionante. Pe langa fantezia exagerata a povestii, aceasta pare o combinatie intre doua intrigi mai vechi ale seriei. Cand am citit descrierea am avut senzatia ca l-am vazut deja. Mult prea SF pentru binele sau, daca nu vreti sa bifati intreaga colectie James Bond, nu vad nici un motiv pentru care sa vedeti acest film.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!