sâmbătă, 11 februarie 2017

Goldfinger (1964)

Gen: Thriller, Actiune

Distributie: Sean Connery, Gert Fröbe, Honor Blackman, Shirley Eaton, Tania Mallet

Regizor: Guy Hamilton [a mai regizat: Try This One for Size(1989), Remo Williams: The Adventure Begins(1985), Evil Under the Sun(1982), The Mirror Crack'd(1980), Forece 10 from Navarone(1978)]

Buget: 3.000.000 $
Incasari: 129.000.000 $

Premii:
- Best Effects, Sound Effects, Academy Awards, USA 1965
- Golden Screen, Golden Screen, Germany 1965
- Action Drama, Laurel Awards, 1965
- Action Performance (Sean Connery), Laurel Awards, 1965

Nota Gealapa: 7.90

Investigand operatiune de trafic cu aur a unui magnat, James Bond descopera un complot al carui scop este contaminarea radioactiva a rezervei de aur americane.

Acesta este unul din filmele emblematice ale francizei. Arata exceptional, pentru acele vremuri, in ciuda unui buget mai degraba mic. S-a muncit extrem de profesionist pentru o coloana sonora impresionanta si o cinematografie care sa iti ia respiratia, Povestea este si ea una din cele mai solide, lucru care face filmul cu atat mai agreabil.

In prim-plan aven un Sean Connery in plina forma, cu una din acele prestatii care ii fac pe multi sa sustina ca este cel mai buna James Bond din istorie. Honor Blackman reuseste sa intoarca si ea destule capete si nu numai datorita decolteului generos.

Cred ca este poate cel mai reprezentativ film al seriei si cel care a transformat acest brand intr-o franciza. Este putin mai deschis decat predecesorii sai, mai amuzant si mult ami sofisticat. Tocmai pentru ca este unul din filmele memorabile, as spune ca sub nici o forma nu trebuie ratat. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!