duminică, 26 februarie 2017

The Living Daylights (1987)

Gen: Actiune, Aventura

Distributie: Timothy Dalton, Maryam d'Abo, Jeroen Krabbé, Joe Don Baker, John Rhys-Davies

Regizor: John Glen [a mai regizat: The Point Men(2001), Chritopher Columbus: The Discovery(1992), Aces: Iron Eagle III(1992), Checkered Flag(1991), Licence to Kill(1989)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 192.000.000 $

Premii:
- BMI Film Music Award, BMI Film & TV Awards, 1985
- Golden Screen, Golden Screen, Germany 1988
- Best Sound Editing - Foreign Feature, Motion Picture Sound Editors, USA 1988

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 59/100


James Bond traieste la limita incercand sa impiedice un traficant de arme sa cauzeze un nou razboi mondial. Bond traverseaza toate cele sapte continente pentru a-i opri pe maleficul Whitaker si pe generalul Koskov.

Acest film a aparut intr-o perioada gri a francizei, de aici si bugetul deloc impresionant si asa se explica si tehnologia deloc revolutionara prezentata in film, desi in '87 aparusera deja filme care impresionau prin efecte speciale. Din fericire, povestea solida si cinematografia il fac agreabil. De aceasta data producatorii au ales sa dea curs bancurilor cu blonde, in loc sa ne ofere si o protagonista relevanta.

Timothy Dalton isi face aici debutul in rolul lui Bond, relaxat si sigur pe el, asta traducandu-se intr-o prestatie solida si credibila. Numele Bond atragea deja interesul tuturor, asa ca avem parte de aparitii surpriza si in rolurile mici. As aminti-o doar pe cea a lui John Rhys-Davies, cu o interpretare eleganta cum ne-a obisnuit acest actor de-a lungul intregii sale cariere.

Intr-o epoca in care razboiul rece era inca la moda, era normal ca si aceasta franciza sa abordeze acest subiect. Arme nucleare, droguri, tari din lumea a treia si toate serviciile secrete posibile, cam asta ne propune acest film. Este un James ond solid, pe care il recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!