marți, 28 februarie 2017

Let Me In (2010)

Gen: Horror, Drama

Distributie: Kodi Smit-McPhee, Chloë Grace Moretz, Richard Jenkins, Cara Buono, Elias Koteas

Regizor: Matt Reeves [a mai regizat: Dawn of the Planet of the Apes(2014), Cloverfield(2008), The Pallbearer(1996), Future Shock(1994)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 16.000.000 $

Filmul a castigat 14 premii, printre care:
- Best Performance by a Younger Actor (Chloë Grace Moretz), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2011
- Best Horror/Thriller Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2011
- Best Supporting Actor (Richard Jenkins), Fangoria Chainsaw Awards, 2011
- Best Horror Movie, Fright Meter Awards, 2010
- Best Actress, (Chloë Grace Moretz), Fright Meter Awards, 2010

Nota Gealapa: 7.20
Metascore: 79/100

Un baiat chinuit la scoala se imprieteneste cu o fata vampir care incearca sa isi ascunda existenta.

Pe scurt, filmul ne prezinta o poveste de dragoste infantila, intre un copil de scoala generala si o vampirita care arata cam de aceeasi varsta, poveste deopotriva induiosatoare si terifianta. Culmea ca este cam cel mai bun film cu vampiri pe care l-am vazut in ultima vreme. Povestea este reinterpretarea hollywoodiana a unui film suedez, care inteleg ca este cel putin la fel de bun si are un ritm lent, menit sa iti inghete sangele in vene.  Filmul original se cheama Let the Right One In si intentionez sa il vad cat de curand.

Distributia nu pare impresionanta, dar sunt cateva interpretari remarcabile acolo. In rolul principal o avem pe Chloë Grace Moretz extrem de tanara, dar cu trasaturi care anuntau de pe atunci ce femeie sexy va deveni, dand viata unui personaj dubios, cum avea sa faca dupa aceea de nenumarate ori in cariera sa. Desi mai exista prestatii reusite, as spune ca ea s-a detasat cumva de restul membrilor distributiei.

De obicei americanii strica astfel de proiecte adaptate, dar nu se intampla asta si cu acest film. Este in continuare o poveste foarte puternica despre prietenie si curaj. Imi pare rau pentru cei acre au dat viata acestui proiect ca filmul a trecut aproape neobservat, dar il recomand tuturor, chiar si celor care nu sunt fani ai genului. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!