luni, 6 februarie 2017

Thunderball (1965)

Gen: Actiune, Thriller

Distributie: Sean Connery, Claudine Auger, Adolfo Celi, Luciana Paluzzi, Rik Van Nutter

Regizor: Terence Young [a mai regizat: Run for Your Life(1988), The Jigsaw Man(1983), Inchon(1981), Long Days(1980), Bloodline(1979)]

Buget: 9.000.000 $
Incasari: 147.000.000 $

Premii:
- Best Effects, Special Visual Effects, Academy Awards, USA 1966
- Golden Screen, Golden Screen, Germany 1966
- Action Drama, Laurel Awards, 1966
- Action Performance (Sean Connery), Laurel Awards, 1966

Nota Gealapa: 7.35

James Bond merge in Bahamas pentru a recupera doua focoase nucleare furate de Emilio Largo, un agent SPECTRE, care incearca sa obtina pentru ele o rascumparare.

Filmul este cu mult inaintea vremurilor lui si povestea, oarecum obisnuita pentru aceasta franciza, este ridicata mult de efecte speciale impresionante pentru anii '60. Locatiile spectaculoase sunt si ele obisnuite pentru aceasta serie si sunt la aceleasi standarde si de aceasta data. Este unul din filmele fruntase cu Bond in prim-plan, cu coerenta si un fir epic palpitant si cursiv.

Sean Connery este foarte stapan pe acest rol si are o prestatie buna, punand in umbra toti colegii sai de platou. Partea feminina a distributiei nu se remarca decat prin frumusete si nici personajele negative nu mau dat pe spate, dar per total toti actorii s-au descurcat suficient de bine incat sa nu strice povestea.

Actiunea este omniprezenta in acest film si se remrca numeroasele scene subacvatice. La capitolul adrenalina l-as plasa in primele trei filme cu Bond din istorie. Gasca din primele doua filme s-a reunit si au produs inca un film remarcabil. Bugetul, desi infim pentru standardele de azi, a fost mai mare decat cel al primelor trei filme ale seriei combinate, ceea ce e un indicator ca inca de atunci urma ca acest brand sa explodeze. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!