duminică, 19 februarie 2017

Les Misérables (1998)

Gen: Drama

Distributie: Liam Neeson, Geoffrey Rush, Uma Thurman, Christopher Adamson, Tim Barlow

Regizor: Bille August [a mai regizat: Silent Heart(2014), Night Train to Lisbon(2013), Marie Krøyer(2012), To Each His Own Cinema(2007), The Color of Freedom(2007)]

Incasari: 15.000.000 $

Nota Gealapa: 8

Jean Valjean, un francez inchis pentru ca a furat paine, trebuie sa scape de un inspectorul de politie Javert. Urmarirea ii consuma pe amandoi si in curand, Valjean ajunge in mijlocul revolutiei studentilor din Franta.

Intriga este una extrem de familiara, mai ales daca ti vazut musicalul din 2012 cu acelasi titlu. Acest film a trecut mult mai neobservat decat readaptarea sa moderna si nu inteleg de ce. Povestea este aceeasi si este ecranizata la fel de bine. As spune chiar ca este o idee mai bun decat musicalul. Cu toate astea, desi avem in fata un film de peste doua ore, in lipsa efectului dramatic exagerat in varianta pe muzica, impresia este ca se neglijeaza anumite aspecte si se trece cu superficialitate peste momente relevante, lucru care il fac sa fie mai putin memorabil.

Distributia este una selecta, avandu-l in rolul principal pe Liam Neeson, care il infrunta pe Geoffrey Rush. Daca acesta din urma a avut o interpretare foarte buna, Neeson mi s-a parut total iesit din zona de confort si nu a reusit sa scoata chiar totul din acest personaj. Nu am reusit sa empatizez la fel de mult cu personajul principal ca in varianta muzicala, cu care este inevitabil sa faci comparatii la fiecare pas si unde Hugh Jackman a fost aproape magistral.

Cred ca este o greseala sa compari acest film cu cartea, piesa de tatru sau musicalul pentru ca va pierde in fiecare caz, desi luat separat este un film foarte bun. Urmariti-l cu mintea deschisa si va face sa dispara panzele de paianjen si din cele mai impietrite inimi. Trailer:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!