duminică, 19 februarie 2017

The Conjuring 2 (2016)

Gen: Horror

Distributie: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Madison Wolfe, Frances O'Connor, Lauren Esposito

Regizor: James Wan [a mai regizat: Furious 7(2015), Insidious: Chapter 2(2013), The Conjuring(2013), Insidious(2010), Death Sentence(2007)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 636.000.000 $

Nota Gealapa: 7.90
Metascore: 65/100

 Lorraine si ed Warren calatoresc in Londra, pentru a ajuta o mama singura care isi creste cei patru copii intr-o casa infestata de un spirit demonic.

As spune ca acest film este o idee mai bun chiar decat primul al acestei francize, lucru de apreciat pentru ca se intampla destul de rar, cu atat mai putin la filmele horror. Povestea este buna, iar faptul ca din nou este inspirata din fapte reale o face si ami puternica. Efectele vizuale sunt foarte reusite si iti ridica parul de pe spate, la asta contribuind din plin si sunetul. James Wan este pe cale sa devina unul din regizorii mei preferati. Din mana lui par sa iasa aproape exclusiv filme greu de uitat.

Distirbutia ni-i propune pe aceiasi doi protagonisti. Desi nu sunt nume cu adevarat uriase ale industriei cinematografice, conteaza sa vezi intr-un astfel de film figuri cunoscute, care sa dea un plus de credibilitate. Si cei doi protagonisti, dar si actorii din rolurile secundare au oferit interpretari solide, ajutati de un scenariu care a eliminat aproape in totalitate cliseele acestui gen de pelicula.

La un film horror, indiferent de detalii, pana la urma cel mai mult conteaza daca reuseste sa te sperie si acesta o face cu usurinta. Nu este vorba doar de aparitiile infricosatoare, ci mai degraba de starea continua de suspans si incertitudine care te tine pe margine scaunului. Filmul mai ofera ceva care lipseste de obicei acestui gen: o intriga solida, nu doar un pretext pentru niste scene de groaza. Este o pauza de trei ani intre primul Conjuring  si acesta. Urmatorul este anuntat  in 2017 si ma tem sa nu se lase deoparte detaliile care il fac atat de special, pentru un profit rapid. As spune ca aceasta serie mi-a redat speranta ca inca se mai pot face filme horror reusite. Il puteti vedea si trebuie sa o faceti cu oricina in afara de copii, decat daca vreti sa ii marcati pe viata. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!