marți, 7 februarie 2017

Man on Fire (2004)

Gen: Drama, Actiune

Distributie: Denzel Washington, Chritopher Walken, Dakota Fanning, Radha Mitchell, Marc Anthony

Regizor: Tony Scott [a mai regizat: Unstoppable(2010), The Taking of Pelham 1 2 3(2009), Deja Vu(2006), Domino(2005), Spy Game(2001)]

Buget: 70.000.000 $
Incasari: 268.100.000 $

Premii:
- BMI Film Music Award, BMI Film & TV Awards, 2005

Nota Gealapa: 8.10
Metascore: 47/100

In Mexico City, un fost asasin cauta razbunarea impotriva celor care au comis un act teribil asupra familiei pe care trebuia sa o protejeze.

E un film de actiune putin atipic. Nu avem scene de actiune de la un capat la altul. Aproape jumatate din timp este dedicat dezvoltarii povestii, acre este destul de buna si a personajelor, pentru ca mai apoi fiecare actiune sa aiba sens. Oadata ce incepe, actiunea este de foarte buna calitate, iar efectele speciale arata si ele foarte bine. Coloana sonora ajuta si ea foarte mult, iar scenariul previzibil pe alocuri, propune si cateva rasturnari de situatie absolut neasteptate. 

Daca ai nevoie de un barbat de culoare care sa sparga capete, il iei pe Denzel Washington. E aproape de la sine inteles ca acesta s-a potrivit foarte bine cu acest rol si ca a fost credibil. Prestatia lui este una solida si as spune ca singura care s-a ridicat la nivelul sau a fost Dakota Fanning al carei talent demonstrat si aici a facut ca aceasta sa aiba parte de numeroase roluri in anii ce au urmat. As spune ca Denzel este principala arma a filmului, pentru ca oricat de banala ar fi o poveste, simpla lui prezenta o face mai interesanta.

M-a deranjat insa abuzul de cateva efecte de camera, care nu isi aveau neaparat rostul, au prelungit filmul inutil si aproape ca mi-au provocat o migrena. Filmul trebuia sa aiba si doua scene de sex, dar acestea au fost taiate la montaj si cred ca a fost o decizie buna sa nu complice si mai mult povestea. Pe scurt, este un film mult peste medie si merita vazut. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!