duminică, 19 februarie 2017

The Man with the Golden Gun (1974)

Gen: Actiune, Thriller

Distributie: Roger Moore, Chritopher Lee, Britt Ekland, Maud Adams, Hervé Villechaize

Regizor: Guy Hamilton [a mai regizat: Try This One for Size(1989), Remo Williams: The Adventure Begins(1985), Evil Under the Sun(1982), The Mirror Crack'd(1980), Force 10 from Navarone(1978)]

Buget: 13.000.000 $
Incasari: 101.000.000 $

Premii:
- Golden Screen, Golden Screen, Germany 1977

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 43/100


In incercarea de a recupera o thnologie solara revolutionara, James Bond ajunge sa creada ca este tinta unui asasin platit.

Unul din filmele cele mai bine construite ale seriei. Povestea este solida si scenariul este bine scris, cu dialoguri bune si suficient umor. Deznodamantul este previzibil, pentru ca deja stim ca James Bond ii omoara pe toti, dar calatoria pana la acesta este plina de rasturnari de situatie interesante, care mentin interesul viu si evita plictiseala. In '74 deja tehnologia permitea destule efecte speciale bune si filmul profita de aceasta tehnologie din plin.

Roger Moore era si el la acea data destul de confortabil in pielea acestui personaj si asta se vede. Prestatia lui este sigura, relaxata si credibila si dovedeste ca se poate compara cu Sean Connery. Filmul sufera in schimb cand vine vorba de partea fmeinina a distributiei. Fetele Bond din acest film sunt printre cele mai slabe ale seriei. Christopher Lee are si el o interpretare reusita ca personaj negativ, ridicandu-se cu succes la inaltimea lui Roger Moore.

As spune ca asta este filmul care a ridicat stacheta la capitolul efecte speciale si cascadorii, dintre toate remarcandu-se o cascadorie cu maisni cu atat mai impresionanta pentru ca la vremea respectiva nu existau calculatoare care sa contribuie cu CGI. Filmul se diferentiaza de celelalte filme ale francizei cu un ritm neasteptat de lent si cu mult mai mult dialog.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!