sâmbătă, 29 septembrie 2018

The Meg (2018)

Gen: Actiune, SF, Thriller

Distributie: Jason Statham, Bingbing Li, Rainn Wilson, Cliff Curtis, Winston Chao

Regizor: Jon Turteltaub [a mai regizat: Last Vegas(2013), The Sorcerer's Apprentice(2010), National Treasure: Book of Secrets(2007), National Treasure(2004), The Kid(2000)]

Buget: 130.000.000 $
Incasari: 140.600.000 $ (pana acum)

Premii:
- Golden Fleece, Golden Trailer Awards, 2018

Nota Gealapa: 6.40
Metascore: 46/100

Dupa ce sustine ca a fost atacat de un rechin de 30 de metri si a scapat, Jonas Taylor trebuie sa isi infrunte temerile pentru a salva un grup de oameni de stiinta aflati la bordul unui submarin scufundat.

Astept de ceva timp sa vad un film cu rechini de nivelul Jaws si am acut sperante ca Meg va fi acest film, dar din pacate, nu prea a fost cazul. Din punct de vedere vizual, filmul arata excelent si nu sunt prea multe lucruri de reprosat aici, dar gaurile din firul logic si cateva tertipuri aproape josnice folosite de producatori ca sa faca filmul cat mai profitabil, fac ca acest film sa nu fie chiar unul de calitatea I. Intriga este subtire, dar am inghitit-o cu speranta ca ce se intampla dupa o sa ma dea pe spate. Din pacate, dialogurile nu prea au avut substanta si unele personaje au fost doar de umplutura, puse acolo doar ca sa faca loc unor actori care sa faca filmul atractiv pentru anumite piete.

Cand spun asta, ma refer la piata asiatica, in special cea chineza, pentru ca in majoritatea acestor roluri fara vreun scop, au fost distribuiti actori chinezi. Am avut parte chiar si de un copil actor chinez, absolut inutil in contextul filmului, pentru un succes garantat. De fapt, singurul nume cu adevarat important din distributie este cel al lui Jason Statham, care este pe cale sa devina un Chuck Norris modern. Nu cred ca mai exista vietate pe care acesta sa nu o fi ucis. El a avut o interpretare in nota lui obinuita si liniara, dar de aceasta data scenariul l-a pus intr-o postura exagerata chiar si pentru el.

Cea mai mare problema pe care o am cu acest film este urmatoarea (spolier): dupa ce intreg filmul o armata de oameni se stradueste sa omoare un rechin urias cu mijloace moderne sofisticate, in ultimele minute apare un alt rechin, cu mult mai mare decat primul, pe care Jason Statham il omoara cu o mica sulita de dimensiunile unei scobitori prin comparatie cu monstrul. Acest detaliu a fost pentru mine aproape insuportabil. Filmul are si o parte romantica, de asemenea inutile. de fapt, in afara de calitatea efectelor vizuale, nimic nu este de apreciat la The Meg, dar acest aspect reuseste in cea mai mare parte sa care in spate intregul agregat. Exista totusi si lucruri mai rele decat acest film; de exemplu, sa te speli pe dinti cu acid.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!