duminică, 9 septembrie 2018

Open Season (2006)

Gen: Animatie, Comedie, Aventura

Distributie: Ashton Kutcher, Martin Lawrence, Debra Messing, Gary Sinise, Billy Connolly

Regizor: Roger Allers [a mai regizat: The Prophet(2014), The Lion King(1994)]

Buget: 85.000.000 $
Incasari: 197.400.000$

Premii:
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 2007

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 49/100

Boog, un urs grizzly de 500 kg, domesticit, ajunge sa fie izolat in padure cu trei zile inainte de inceputul sezonului de vanatoare. El este fortat sa se bazeze pe Elliot, un elan vorbaret, iar cei doi ajung sa formeze o prietenie improbabila si formeaza o armata impreuna cu celelalte animale, pentru a infrunta vanatorii.

Un desen animat dragut pentru copiii de varste fragede, dar cu prea putine scene dedicate adultilor, acre sa il faca mai agreabil pentru acestia si sa ii determine sa il urmareasca impreuna cu copii lor. Am zambit de cateva ori, dar in ciuda unei povesti interesante, cu destul potential, scenariul nu a oferit dialoguri prea ofertante si majoritatea glumelor mi-au creat senzatia ca le-am mai auzit deja in alta parte. Nici personajele nu mi s-au parut pre ausor de indragit, ba unele parea copiate si ele din alte desene animate.

Se pare ca si in cazul animatiilor se simte cand distributia este cumva rasuflata. Atat Ashton Kutcher, cat si Martin Lawrence nu mai sunt de mult timp in prima linie a industriei si o oarecare blazare se simte si in vocile lor. Nici nu puteau cei doi sa faca cu mult mai mult. Nu i-a ajutat nimic din mediul inconjurator, dar putin mai mult entuziasm nu ar fi stricat. Nu am avut impresia ca ei au crezut pe deplin in reusita acestui proiect.

Filmul a aparut intr-o perioada in care acest gen de filme sunt la ordinea zilei si majoritatea sunt banale. Lipsa de originalitate este una din problemele sale principale si ma refer aici la o intriga care presupune animale vorbitoare, cel putin un comediant in distributie, un personaj principal caruia i se alatura un ajutor enervant sau o calatorie epica in care protagonistii trebuie sa ajunga din punctul A in punctul B. Toate aceste aspecte se regasesc aici cu sfintenie, fix in ordinea in care ne-am astepta sa le gasim. Cu Shrek mi se pare ca seamana cel mai mult. Cu toate astea, pentru copii este un film decent.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!