luni, 17 septembrie 2018

Macbeth (2015)

Gen: Drama

Distributie: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jack Madigan, Frank Madigan, Paddy Considine

Regizor: Justin Kurzel [a mai regizat: Assassin's Creed(2016), The Turning(2013), The Snowtown Murders(2011)]

Buget: 15.000.000 $
Incasari: 12.700.000 $

Premii: 
- Spotlight Award, American Society of Cinematographers, USA 2016
- Best Foreign Independent, Golden Trailer Awards, 2016
- Silver Camera 300, International Cinematographers' Film Festival Manaki Brothers, 2015

Nota Gealapa: 6.55
Metascore: 71/100

Macbeth, Nobilul din Glamis, primeste o profetie de la trei vrajitoare ca intr-o zi va fi regele Scotiei. Consumat de ambitie si atatat de sotia sa, Macbeth isi asasineaza regele pentru a ocupa tronul acestuia.

Pot aprecia efortul si ce a incercat sa faca acest film, dar trebuie sa spun ca as fi preferat ca aceasta piesa celebra sa fie transpusa in film intr-o forma mai omeneasca is mai usor de inteles. Asa, nici macr nu indraznesc sa pretind ca am inteles tot ce era de inteles. Mi-a placut cinematografia care da filmului o incarcatura dramatica suplimentara. In rest, nu am putut fi atent la foarte mare lucru pentru ca m-am concentrat sa pot urmari dialogul.

Nici protagonistii nu par a fi inteles pe deplin ce au de facut. Marion Cotillard atat cat a aparut a fost foarte convingatoare. Michael fassbender in schimb a fost destul de oscilant. A avut cateva scene in acre am uitats a si respir, dar si unele in care a fost spre mediocru. Din pacate nu am avut nici un oponent credibil pentru personajul lui, astfel ca toate eforturile lui nu s-au adresat nimanui. Desi deznodamantul era unul anuntat, am crezut pana in ultima clipa ca personajuls au supravietuieste, atat de slabi au fost "dusmanii" personajului sau.

Chiar daca pot aprecia valoarea operelor lui Shakespeare, pot spune ca este demodat sa copiezi ad-literam dialogul lui intr-un film contemporan de Hollywood. Cand el a scris in felul in care a facut-o se adresa unui alt gen de public, cu totul diferit de publicul de astazi. Pentru o incarcatura dramatica suplimentara s-a incetinit ritmul filmului, dar s-a exagerat in acest sens, astfel ca efectul nu a fost cel scontat. Bomboana de pe coliva este coloana sonora aleasa intr-un mod cu totul neinspirat si care iti distrage atentia de la actiune de fiecare data cand se aude.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!