sâmbătă, 1 septembrie 2018

Logan (2017)

Gen: Actiune, SF, Drama

Distributie: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen, Boyd Holbrook, Stephen Merchant

Regizor: James Mangold [a mai regizat: The Wolverine(2013), Knight and Day(2010), 3:10 to Yuma(2007), Walk the Line(2005), Identity(2003)]

Buget: 97.000.000 $
Incasari: 619.100.000 $

Filmul a obtinut 23 de premii, printre care:
- Best Supporting Actor (Patrick Stewart), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2018
- Excellence in Production Design Award - Contemporary Film, Art Directors Guild, 2018
- Honorable Mentions (The Next Ten Best Picture Contenders), Awards Circuit Community Awards, 2017
- Best Studio Film, Chicago Independent Film Critics Circle Awards, 2017
- Best Actor (Hugh Jackman), Empire Awards, UK 2018

Nota Gealapa: 8.15
Metascore: 77/100

In viitorul apropiat, un Logan obosit are grija de Profesorul X, care este bolnav, undeva la granita cu Mexic. Incercarea lui de a se ascunde de lume esueaza dupa aparitia unui mutant tanar, urmarit de forte intunecate.

Acesta este unul dintre cele mai bune filme din seria X-Men. Personal, cred ca este al doilea cel mai bun, dar cu toate astea, sper ca odata cu deznodamantul acestui film sa se puna punct intregii serii, inainte sa fie dusa in derizoriu cu potentiale sequeluri nereusite care sa umbreasca intregul brand. Pana una alta, acest film este o epopee reusita, acre dureaza aproximativ doua ore care trec pe nesimtite. Cum ne-a obisnuit si cum asteptam, acest film a oferit destule scene de lupta spectaculoase, iar efectele vizuale, desi mai putine decat in alte ocazii, sunt in continuare la superlativ. Acest film insa, este poate cel mai sensibil si uman al seriei, iar acest pariu acre putea avea si urmari negative daca nu era gestionat cum trebuie, s-a dovedit unul castigator.

Distributia a pastrat un numar mic de figuri familiare din filmele precedente ale seriei, dar a pastrat poate cele mai indragite doua personaje, intepretate de Patrick Stewart si Hugh Jackman. Cei doi au oferit interpretari foarte bune si de aceasta data, iar anii de colaborare pe care cei doi ii au in spate s-au simtit din plin. Cine m-a impresionat cu adevarat insa, a fost Dafne Keen, o actrita copil care a oferit o prestatie excelenta, surprinzatoare si parca venita de nicaieri. S-a integrat in peisaj cu usurinta si naturalete.

Este un film violent si emotional, dar este diferit de toate filmele X-Men. De aceasta data, protagonistul este motorul  intregului film. Eram sigur ca acest film va fi diferit din momentul in acre am vazut trailerul si am auzit pe fundal "Hurt", de la Johnny Cash. Filmul asta se apropie de stadiul de capodopera si oricat de rau mi-ar parea, sper ca Wolverine sa nu invie peste cativa ani interpretat de altcineva, pentru ca nimeni nu ar putea sa o faca asa bine ca Hugh Jackman. Pana una alta, mi se pare un sfarsit demn pentru o franciza foarte importanta si o oportunitate minunata de a vedea doi mari actori dand viata unor personaje marcante, atat pentru cariera lor, cat si pentru industria filmului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!