joi, 6 septembrie 2018

Passengers (2016)

Gen: SF, Dragoste, Drama

Distributie: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen, Laurence Fishburne, Andy Garcia

Regizor: Morten Tyldum [a mai regizat: The Imitation Game(2014), Headhunters(2011), Fallen Angels(2008), Buddy(2003), Folk flest bor i Kina(2002)]

Buget: 110.000.000 $
Incasari: 303.200.000 $

Premii:
- Excellence in Production Design Award-Fantasy Film, Art Directors Guild, 2017

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 41/100

O nava spatiala care transporta mii de oameni spre o colonie indepartata are o defectiune la capsulele de dormit, astfel ca, doi pasageri se trezesc cu 90 de ani mai devreme.

Buget decent, subiect futurist, asta inseamna ca am avut asteptari destul de mari de la acest film, iar majoritatea au fost satisfacute. Sunt cateva gauri in firul lgic si alte cateva mici scapari, dar una peste alta Passengers  este un SF decent, corect, care nu straluceste, dar are destule scene bune. Arata bine din punct de vedere vizual, scenariul este decent, suspans este destul, iar din cand in cand avem parte si de umor destul de bun. Nu este o intriga originala in totalitate, dar orice film a carui actiune se desfasoara in spatiu porneste cu un avantaj fata de concurenti. Tot ce trebuie sa faca este sa nu iroseasca potentialul povestii, iar acest film nu face acest lucru decat in cantitati tolerabile.

Distributia este buna, chiar daca nu este neaparat pe gustul meu. Chris Pratt nu se numare printre favoritii mei, dar aici a facut o treaba decenta. Acelasi lucru il pot spune si despre Jennifer Lawrence. Trebuie sa tinem cont insa ca ambii au avut personaje in mijlocul zonei lor de confort, facand lucrul la care se pricep cel mai bine si cu toate astea, prestatiile lor sunt doar ok. Laurence Fishburne a avut infinit mai putin timp de ecran si tot mi-a placut ami mult interpretarea lui.

Nu este un film care sa va iroseasca timpul. Puncteaza la capitolul  realism, pentru ca ma vad facand si eu cam aceleasi lucruri in situatia respectiva, desi cred ca eu as fi trezit mai multe femei, nu doar una. Ritmul a fost unul destul de bun, dar finalul pare putin grabit in comparatie cu restul filmului. Nu este genul acela de SF ticsit de scene de actiune. Cateodata insa, o intriga mai simpla este mult mai buna pentru ca lasa mai putin loc pentru greseli.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!