sâmbătă, 30 iulie 2022

The Rider (2017)

 Gen: Drama

Distributie: Brady Jandreau, Mooney, Tim Jandreau, Lilly Jandreau, Leroy Pourier

Regizor: Chloé Zhao [a mai regizat: Eternals(2021), Nomadland(2020), Songs My Brothers Taught Me(2015)]

Incasari: 3.436.124 $

Filmul a obtinut 25 de premii, printre care:
- Golden Athena - Best Picture, Athens International Film Festival, 2017
- C.I.C.A.E. Award, Cannes Film Festival, 2017
- Best Director, Chlotrudis Awards, 2019
- Top Ten of the Year - International Competition, CinEuphoria Awards, 2022
- Russell Smith Award, Dallas-Forth Worth Film Critics Association Awards, 2018

Nota Gealapa: 7.25
Metascore: 92/100

După ce a suferit o accidentare aproape fatală la cap, un tânăr cowboy pornește în căutarea unei noi identități și a ceea ce înseamnă să fii bărbat în inima Americii.

Chiar daca cromatica si tristetea din poster aduce cu cu cea a unui mult mai celebru si mai putin heterosexual film cu cowboy, The Rider nu are nici o legatura cu acel film. Suferinta de aici este de cu totul alta natura, dar si fara sa fie umflat de anumite comunitati, acest film este unul foarte bun. Nu este vreo dugheana cinematografica. Este un film serios, simplu, bine scris si pus in scena, care abordeaza subiecte grele, poate putin cam nisate daca le iei la prima mana, dar care cu putina bunavointa pot fi extrapolate astfel incat foarte multi oameni se pot regasi si pot empatiza cu personajele sale. POvestea este cu atat mai puternica cu cat are la baza si o poveste reala pe acre o reda aproape in intregima conform cu realitatea.

Distributia pare o afacere de familie. Acest film nu numai ca ne prezinta o poveste reala, ba chiar foloseste in distributie oamenii reali cel mai mult afectati de faptele prezentate si chiar si in rolurile mai mici intalnim oameni reali care isi joaca povestea si nu profesionisti. Poate de aceea, cei trei, care reprezinta trei generatii ale aceleiasi familii, reusesc sa compenseze lipsurile cauzate de lipsa de experienta ca actori si sa fie totusi credibili si sa transmita foarte multa emotie. Fara sa stiu acest detaliu cand am vazut filmul, nu am fost deranjat deloc de calitatea prestatiei lor artistice si am pus interpretarile lor decente, dar neremarcabile pe seama unei lipse de experienta, dar nu a uneia totale asa cum aveam sa aflu ami tarziu, ceea ma face acum sa ii privesc in cu totul alta lumina, chiar apreciativ.

Multi cauta mici bijuterii cinematografice independente, care sa faca lucrurile altfel si care sa ofere o pauza reusita de la trendurile actuale ale industriei, iar The Rider este cu siguranta genul acesta de comoara ascunsa. Este un film despre ciclurile vietii, despre vise arzatoare rapite in mod crud de destin si despre viata in general. Nu este un film documentar, dar acuratetea faptelor il apropie foarte mult de acest gen. Este un film pe acre il recomand cu incredere si va indemn sa il cautati, pentru ca ma indoiesc ca va fi difuzat prea curand in primetime.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!