joi, 7 iulie 2022

Blame! (2017)

Gen: Animatie, Actiune, Drama

Distributie: Takahiro Sakurai, Kana Hanazawa, Sora Amamiya, Mamoru Miyano, Aya Suzaki

Regizor: Hiroyuki Seshita [a mai regizat: Knights of Sidonia: Love Woven in the Stars(2021), Godzilla: The Planet Eater(2018), Godzilla: City on the Edge of Battle(2018), Godzilla: Planet of the Monsters(2017), Knights of Sidonia: The Movie(2015)]

Nota Gealapa: 6.50

În viitorul îndepărtat, oamenii sunt declarați „rezidenți ilegali” și vânați până aproape de dispariție de roboți ucigaș, dar un bărbat ciudat pe nume Killy poate fi cheia supraviețuirii omenirii.

Pe vremuri, in vest ajungeau doar varfurile atunci cand era vorba de animeuri, dar odata marita baza de fani si odata ce a crescut consumul pentru acest gen de produs, a fost nevoie ca un numar mult mai mare de animeuri sa fie produs si astfel odata cu cantitatea era normal sa scada si calitatea. Au aparut si animatiile de mana a doua, cum de altfel este si Blame!, si care au aceleasi atributii pe care le are si un film normal de categorie B, la care se adauga doar antropopatismul. Este un film agreabil, care fiind animat poate aborda cu usurinta subiecte altfel mult mai costisitoare, cu un scenariu decent, care creeaza tensiune pe ici pe colo, dar nu debordeaza de originalitate si nici nu iti da lumea peste cap in vreun fel. Este o experienta agreabila, dar care nu ofera motive pentru a fi revazut.

Putine lucruri sunt de spus despre distributie. Sunt actori japonezi, care dubleaza vocile in stilul propriu consacrat deja si care face parte cumva din farmecul unui asemenea film. Nu stiu cat de importati sunt in cinematografia japoneza. Eu am mai vazut cateva filme din partea aia de lume si nu recunosc vreun nume, dar acest detaliu conteaza prea putin, pentru ca este o limba total necunoscuta mie si nu i-as putea prinde subitilitatile si oricum in filmele de animatie daca cineva din distributie nu o da in bara grav, atunci rareori actorii ies in evidenta.

Intriga este interesanta si creeaza o lume cool pentru poveste si personaje, dar povestea nu evolueaza in cel mai inspirat mod posibil. Ramane totusi interesanta, ajutata si de o animatie si de efecte vizuale de calitate. Nu cred ca este o alegere buna pentru cineva care abia descopera lumea animeului, dar pentru fanii inraiti ai genului, ci mai degraba pentru fanii inraiti ai genului, avizi de orice poveste animata. Concluzia este ca nu recomand acest film nimanui. Sunt altele care au servit probabil ca sursa de inspiratie pentru Blame! si care sunt mult mai reusite.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!