joi, 28 iulie 2022

Don't Let Go (2019)

Gen: Horror, Mister

Distributie: David Oyelowo, Storm Reid, Mykelti Williamson, Alfred Molina, Brian Tyree Henry

Regizor: Jacob Estes [a mai regizat: The Details(2011), Mean Creek(2004)]

Buget: 5.000.000 $
Incasari: 5.288.011 $

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 49/100

După ce familia unui bărbat moare în ceea ce pare a fi o crimă, el primește un telefon de la unul dintre cei decedati si anume nepoata lui si incearca sa isi dea seama dacă ea este o fantomă sau dacă el înnebunește.

Don't Let Go are genul ala de intriga atat de greu de tolerat si digerat incat are nevoie sa fie sustinuta de un scenariu impecabil, care sa o faca mai usor de inghitit si acre sa ii dea o bruma de credibilitate.Din nefericire, acest scenariu nu are nici pe departe calitatea de care avea nevoie, dar ofera destule lucruri incat sa faca povestea agreabila pe parcurs, cu scene interesante si tensionate. Devine previzibil mai devreme decat mi-as fi dorit, dar din fericire, pana la acel punct reuseste deja sa te agate. Nu avem parte de prea multe efecte vizuale sau scene de actiune epice, ba chiar acestea aproape ca nu exista, dar la fel de greu de explicat ca si povestea insasi, suspansul exista si te tine interesat pana la final.

Il avem pe David Oyelowo in rol principal si printre personajele secundare il mai gasim pe Alfred Molina, iar numele cat de cat cunoscute se termina aici. Cei doi sunt departe de a fi actori care sa te convinga sa vezi un film doar prin simpla lor prezenta, dar au suficienta experienta incat sa nu strice o poveste si ocazional chiar sa ridice putin valoarea unui scenariu. Prestatiile lor de aici sunt decente si nimic mai mult. Nu stiu daca asta li s-a cerut, dar au avut o abordare lina de stereotipuri pentru politistul rau si cel rau, ceea ca a impiedicat interpretarile lor sa fie autentice si astfel si ceva mai valoroase.

Nu avem in fata un SF epic, dar trebuie sa spun ca este mai bun decat majoritatea rahaturilor care apar in ultima vreme si este o alegere buna pentru orice seara de film. Nu va solicita foarte mult intelectual sau emotional si nici nu va incarca memoria pe termen lung. Nu este un manifest antiarta si nici nu vrea sa fie revolutionar, Este doar un film banal, care se intampla sa fie suficient de interesant incat sa merite o privire.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!