joi, 14 iulie 2022

Animus (2013)

Gen: Horror, Thriller

Distributie: Megan Davis, Caitlin Singer, Cuffs, Brandon Lee Pittman, Tiffany Ann B.

Regizor: Quin Davis [aflat la prima experienta ca regizor]

Nota Gealapa: 2.05

În speranța de a găsi dovezi ale paranormalului, cinci studenți la film și-au propus să documenteze legendarul spital Copper Queen, dar pe măsură ce soarele apune, experimentează ceva mult mai rău decât și-ar fi putut imagina vreodată și ajung sa fie urmăriți de un maniac însetat de sânge.

Cine a pus pecetea cu "film" pe acets poiect studentesc glorificat a facut o mare greseala. Este o poveste pe care am vazut-o de nenumarate ori, care nu aduce nimic nou, este filmata prost si nu isi respecta nici macar propria logica. Animus ar trebui sa ruleze doar in inchisorile de mxima siguranta pentru a face pedepsele si mai greu de suportat. Se vrea a fi un horror sau un thriller care sa te tina cu sufletul la gura, dar a reusit sa imi smulga doar cateva zambete amare. Singurul lucru care merita apreciat este decenta de a nu fi prea lung.

Membrii distirbutiei cu greu pot fi numiti actori, fie ei si aspiranti. Cred ca prezenta in acest film este un fel de sinucidere profesionala, pentru ca greu iti ami poti gasi de lucru in industrie dupa ce iei parte la un asemenea fiasco. Cand esti un tanar care vrea sa faca o cariera in cinematografie cam accepti sa joci in orice, dar un scenraiu atat de dezastruos mai degraba te ingroapa decat sa te faca vizibil pentru proiecte mai serioase. Nu am vazut nici o urma de lumina in nici una dintre prestatiile protagonistilor, ale caror nume nici nu ma obosesc sa le reamintesc.

Toate aspectele acestui film par a fi realizate de catre amatori. Personalitatile personajelor au fost dezvoltate folosind toate stereotipurile de care ne-am plictisit si par fortate si statice. Nici macar machiajul si costumele nu au fost alese prea inspirat si lumina folosita a scos in evieenta toate greselile. Editarea lasa si ea de dorit, chiar si pentru un regizor debutant. Este dezamagitor cand taieturile audio de exemplu sunt sesizabile chiar si pentru o ureche neprofesionista. Sunt serbari de prescolari mai interesante decat acest film, care nu este altceva decat o pierdere de timp.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!