miercuri, 6 iulie 2022

Seattle Superstorm (2012)

Gen: Actiune

Distributie: Esai Morales, Ona Grauer, Jared Abrahamson, MacKenzie Porter, Martin Cummins

Regizor: Jason Bourque [a mai regizat: Love for Starters(2022), My Christmas Family Tree(2021), Snowed in for Christmas(2021), A Christmas Tree Grows in Colorado(2020), Hotwired in Suburbia(2020)]

Nota Gealapa: 4.40

Un OZN este doborât de Armată deasupra Coastei de Vest a Americii, declanșând o serie de fenomene meteo extreme.

Toti stim cum functioneaza aceste SF-uri de televiziune fara buget. Aleg de obicei intrigi cu adevarat iesite din comun si foarte putin credibile, pentru a compensa lipsa de mijloace materiale si de talent cu o tema absolut ridicola uneori. Culmea este ca se poate intampla cateodata chiar sa iasa un film decent, sau macar unul atat de prost incat devine bun (vezi seria Sharknado) Seattle Superstorm vrea sa fie mai cu mot si are o abordare rabica si greu de controlat incercand sa combine doua dintre temele populare printre creatorii acestui gen de filme. Pentru ca extraterestrii nu au fost de ajuns, acestora li se adauga si o furtuna de proportii epice. Din pacate, in ciuda unor momente buna sau macar amuzante, filmul nu resuseste sa livreze mai nimic in standarde, de la efecte penibile, la dialoguri plate si culminand cu o poveste in care logica nu isi face loc nici in cele mai marunte actiuni ale personajelor.

Exista in distributie vreo doua-trei nume oarecum familiare, dar actori pe care i-am cunoscut in principal tot din astfel de filme cel mult de mana a doua. Dintre acestia, cel mai cunoscut este chiar protagonistul Esai Morales, dar nici el si nici colegii sai nu au reusit sa scoate vreun iepure din palarie si sa produca o interpretare cat de cat bunicica. Este aproape imposibil ca in astfel de filme vreun actor sa reuseasca sa se puna in valoare si sa isi etaleze calitatile. Oricum majoritatea clor care ajung in astfel de filme nici nu au prea multe calitati pe care sa le afiseze.

Acest film bate la usa categoriei B de filme, dar nu cred ca reuseste sa intre nici macar in aceasta categorie. Este mult prea slab si fiecare minut pe care l-am petrecut urmarindu-l, consider ca este timp pierdut care ar fi fputut fi petrecut intr-un mod mult mai constructv numarand numarul de bomboane Tic-Tac dintr-o cutie. Gandul care nu imi da pace este acela ca cineva care a avut totusi niste bani pentru un film fie el si ieftin, sau un director executiv dintr-o televiziune a vazut acest scenariu si a zis "da". Acel om ar fi trebuit sa fie retrogradat si acum sa fie maxim portar la acea televiziune.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!