duminică, 24 iulie 2022

4.3.2.1. (2010)

Gen: Thriller, Crima

Distributie: Emma Roberts, Tamsin Egerton, Ophelia Lovibond, Shanika Warren-Markland, Andrew Harwod Mills

Regizor: Noel Clarke [a mai regizat: Brotherhood(2016), The Anomaly(2014), Adulthood(2008)]

Buget: 4.600.000 $
Incasari: 1.477.582 $

Premii:
- Worst British Supporting Actor (Noel Clarke), Irina Palm d'Or, 2010

Nota Gealapa: 6.25

4 fete într-o excursie de 3 zile în 2 orașe, dacă supraviețuiesc. În timp ce Jo lucrează într-un supermarket, cele 3 prietene ale sale au propriile aventuri. O întâlnire întâmplătoare cu hoți de diamante le trimite pe un curs de coliziune cu soarta însăși.

Acest film este 100% creatia lui Noel Clarke, care l-a scris, l-a regizat si partial l-a si interpretat. Daca numele nu va spune nimic, este in regula; nici nu ar trebui sa il cunoasteti, pentru ca aeste absolut mediocru si ca actor, si ca scenarist si ca regizor. Eu am mai dat intamplator peste alte prpoiecte de-ale sale si de aceea am recunoscut stilul si numele. Acest film este, daca vreti, un Crank varianta low-budget. Filmul este agreabil per total si are un ritm foarte alert, ceea ce il impiedica sa fie plictisitor. Exista si cateva scene de actiune interesante, dar nimic care sa ma fi dat pe spate, air asta este si cea mai mare problema a filmului si anume ca nu iese cu adevarat in evidenta si sunt sanse sa il uiti la doua ore dupa ce l-ai vazut.

Una dintre protagoniste este Emma Roberts, care a esuat in acest proiect doar pentru ca in 2010 cariera ei nu explodase inca. Nu cred ca acum ar mai accepta acest gen de mediocritate. Celelelate protagoniste nu sunt nici pe departe atat de cunoscute sau experimentate si nici prin rolurile secundare nu am vazut prea multe figuri familiare, iar acest detaliu inseamna ca interpretarile in general nu au fst suficient de bune pentru a ridica macar putin un scenariu care avea nevoie din plin sa fie ajutat. Cred ca prestatiile actorilor sunt a doua mare problema a filmului.

4.3.2.1. cu umorul sau britanic se vrea a fi proaspat si intelgient, dar mai degraba am asistat la o insiruire de tehnici ambigue, departe de atentia la detalii si editarea perfecta cu acre ne-au obisnuit filmele de succes, mai ales cele americane. In anumite momente acest film te poate face confuz, dar nu pentru ca are o poveste complexa si sofisticata, cu rasturnari de situatie total imprevizibile care te pun pe ganduri, ci doar din cauza modului in care este aranjat si pus in scena.Probabil ca nationalistii britanici vor refula de discordie daca vor auzi pareri asemanatoare cu aceasta si vor incerca sa convinga pe oricine ce diamant rar si neslefuit este acest film, dar nu e cazul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!