miercuri, 3 august 2022

The Twilight Zone (1986-1989)

Gen: Fantastic

Numar sezoane: 3 (65 episoade)

Distributie: Robin Ward, Charles Aidman, Richard Mulligan, William Atherton, Julie Khaner

Premii:
- Anthology Episode/Single Program, Writers Guild of America, SUA 1987
- Best Young Actress - Guest in a Television Series (Jaclyn Bernstein), Young Artist Awards, 1986

Nota Gealapa: 7.80

O colecție de povești care variază de la comic la tragic, dar au adesea un simț al umorului intunecat și o întorsătură neașteptată.

The Twilight Zone face parte din categoria serialelor copilariei pe care intentionez sa le revad cu occhi maturi, pentru a vedea cat din magia lor dispare. Din fericire, in acest caz nu a disparut foarte multa. Nu este un serial original, ci o continuare sau reproducere a unuia din anii '60 cra ese afla si el pe lista mea, dar este un serial foarte valoros. Multe din povestile abordate in aceste episoade, au devenit de-a lungul anilor intrigi pentru lungmetraje de succes. Nu toate sunt credibile, nu toate sunt amuzante si nu toate sunt infricosatoare, dar fiecare are ceva al lui care il face agreabil. Este un serial bun si pentru nostalgici, dar si pentru hipsteri. 

Nu are eleganta unei regate, dar are uneori adrenalina unei curse de sprint. Pe alocuri reuseste sa uimeasca cu adevarat, iar uneori sa te puna pe ganduri. Din punct de vedere tehnic arata decent pentru epoca din care face parte, dar unui tanar efectele existente aici ar putea parea ridicole. Nu aici sta foarta filmului insa. Aceasta vine din originalitatea fiecarei povesti si deznodamantul aproape imposibil de ghicit de fiecare data. Temele abordate sunt dintre cele mai diverse, astfel ca aceasta curiozitate starnita se adauga si ea pe lista lucrurilor care fac serialul agreabil.

In afara de cei doi naratori, nu exista altcineva care sa fi aparut in mai mult de doua episoade, deci este clar ca prestatiile protagonistilor nu sunt neaparat principalul punct de atractie. Avem insa ocazia sa vedem la lucru nume absolut uriase, inainte ca acestia sa isi fi lansat cu adevarat carierele. I-am putut vedea la lucru pe Bruce Willis, chiar in primul episod, Morgan Freeman sau Patrick Swayze, iar acestia sunt doar cativa. Astfel, chiar daca nu avem parte de protagonisti care sa traga filmul dupa ei si nici un actor nu are cu adevarat timp sa impresioneze, este clar dupa aceste nume ca prestatia actorilor nu reprezinta nicidecum o problema, ci din cand in cand chiar un avantaj pentru serial.

Pe langa numele importante de actori, trebuie neaparat mentionat ca multe dintre episoade sunt scurte ecranizari dupa texte ale unor autori la fel de celbri. As vrea sa enumar si aici cateva exemple ca Ray Bradbury, Stephen King sau Harlan Ellison, deci iata inca un punct de atractie care cred eu ca face filmul agreabil indiferent de generatia din care vine spectatorul. Prin urmare, pot spune ca recomand serialul oricui, cu toata increderea, chiar daca nu se bucura de spectaculozitatea productiilor moderne.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!