miercuri, 17 august 2022

Gantz: O (2016)

Gen: Animatie, Actiune, Drama

Distributie: Daisuke Ono, Mao Ichimichi, Tomohiro Kaku, Saori Hayami, Shûichi Ikeda

Regizor: Yasushi Kawamura [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 25.500.000 $
Incasari: 2.359.127 $

Nota Gealapa: 6.95

După ce a fost ucis cu brutalitate într-o stație de metrou, un adolescent se trezește înviat de un computer ciudat pe nume Gantz și forțat să lupte cu o mare armată de extratereștri invadatori în Osaka.

Trebuie mentionat inca de la inceput ca acest film este doar rezultatul unui serial animat cu acelasi nume, care s-a bucurat de destul succes. Nu am fost familiarizat cu acesta inainte sa vad filmul si poate nu am recunoscut toate referintele, dar filmul este destul de bun de unul singur si are o intriga destul de clara atsfel incat familiaritatea cu serialul nu este o conditie obligatorie pentru a intelege ce se intampla. Este o poveste interesanta, cu un ritm alert care pare ca se adreseaza exclusiv unui public tanar. Sunt putine lucruri aici care pot fi pe placul unui public mai matur, daca acesta nu este deja un fan al animatiilor sau al acestui gen de povesti. De altfel, toate personajele din film par sa fie niste abiturienti pe care i-a rapit cineva de la meditatii.

Numele din distributie nu imi spun nimic, dar nici nu sunt foarte familiar cu cine mai este la moda in cinematografia japoneza. Pot spune insa ca vocile suna corect, exact asa cum m-as fi asteptat intr-un anime japonez si fara sa iasa cineva in evidenta, in mod pozitiv sau negativ, aceste voci reusesc sa fie parte din farmecul filmului. Pana la urma nimeni nu se uita la un anime, pentru a auzi o voce faimoasa sau cunoscuta. Pots a ami spun ca lipsa de maturitate de care aminteam mai devreme se simte si in vocea protagonistilor.

Cred ca necunoscand tot backgroundul oferit de serial, chiar daca va fi in continuare un film foarte agreabil nu te vei putea bucura de experienta completa. Cea mai buna parte a filmului insa, care compenseaza din plin pentru multe dintre lipsuri este actiunea, care vine la pachet cu scene interesante, creativitate cand vine vorba despre personajele negative si o animatie de foarte buna calitate in general. Nu mi-a placut modul in care au fost create si dezvoltate personajele feminine, care par a avea nivelul emotional al unui barbat matur care consuma manga, adica undeva intre 6 si 11 ani, cu puternice aluzii sexuale, cu sani exagerat de mari pentru varsta lor si care atunci cand se misca scot niste zgomote pe acre in realitate nu le-am auzit niciodata, dar pe care u anumit public le considera sexy.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!